I morgon eftermiddag ställs Landskrona BoIS mot AFC Eskilstuna på Tunavallen. Avspark 13:00.

Fem omgångar återstår av säsongen och i bottenstriden börjar det verkligen att dra ihop sig. Våra motståndare är på fel sida negativt kvalstreck med två poäng upp till säker mark. Laget kommer från en tung period med fem raka segerlösa matcher. Dock ett litet trendbrott i den senaste matchen, borta mot Utsikten, som slutade lika på ett.

Det är en thriller som utspelas i den undre halvan av tabellens och tre poäng skulle innebära ett helt annat läge.

Den främsta anledningen till AFC:s tabelläge är att det inte lossnat i anfallsspelet. 22 mål har laget mäktat med hittills och det är minst av samtliga lag i serien.

Laget kommer sakna Oskar Lindberg som är avstängd.

Landskrona BoIS kommer från en av säsongens bästa prestationer i 2-2-matchen hemma mot GIF Sundvall. Att våra ränder inte lyckades vinna är besvikelse, som nu förvandlats till tändvätska, men av insatsen finns det mycket väl värt att bygga vidare på.

Inför omgången innehar BoIS femteplatsen och vi hoppas kunna fortsätta slå vakt om den placeringen. Som alltid i den här serien krävs det stor noggrannhet och full påkoppling för att poäng ska kunna säkras.

Från sjukstugan har Kofi Asare återvänt från sin känning och han är tillbaka i truppen. Erik Hedenquist, Philip Andersson, Alec Brandt Erlandsson och Samuel Burakovsky är skadade sedan tidigare.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Samuel Kotto, Gustaf Bruzelius, Edvin Dahlqvist, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, David Edvardsson, Unai Veiga, Jesper Strid, Xavier Odhiambo, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare.

Avspark 13:00.

Framåt randigt!!