Landskrona BoIS besegrade AFC Eskilstuna med 1-0 uppe på Tunavallen. Det avgörande målet kom först på övertid då Robin Dzabic stötte in Edvin Dahlqvists inlägg.

Vinsten gör att BoIS ligger femma under landslagsuppehållet och har också ett betryggande avstånd ner till den rafflande bottenstrid som utspelas med fyra omgångar kvar att spela.

I matchen var BoIS i sedvanlig ordning laget som styrde matchbilden. I över 70% av matchen ägde laget bollinnehavet och redan i den sjunde minuten var gästerna nära att ta ledningen.

Adam Egnell, placerad strax utanför straffområdet, slog en kirurgiskt vältajmad instickare som gav Ousmane Diawara ett gyllene läge från nära håll. Dessvärre fick inte anfallaren träff på bollen som istället gick strax utanför.

Några minuter senare fick Diawara till sitt avslut, återigen i straffområdet, men målvakten var välplacerad och kunde rädda bollen.

AFC satsade på fasta situationer och omställningar. Vid två tillfällen innan paus osade det katt men Amr Kaddoura svarade för två svettiga räddningar.

Mållöst i paus.

I andra halvlek luckrades spelet upp en aning. BoIS skapade två riktigt bra lägen och AFC ett. I randigts fall kom Diawara till ett bra avslut men bollen gick strax över. Därefter höll Robin Dzabic låda när han läckert dribblade igenom AFC-försvaret för att sedan avsluta med vänster yttersida. Bollen gick tyvärr stolpe ut och det var synd för aktionen förtjänade mer.

I AFC:s fall hade laget ett öppet läge men sköt lyckligtvis utanför.

När matchen tickade in på övertid trodde de knappa 300 som var på matchen att den skulle sluta mållös. Tji fick de.

BoIS skulle nämligen gå på ett avgörande och det var två inhoppare som låg bakom segermålet. Kofi Asare hittade till en löpande Edvin Dahlqvist på vänsterkanten. Han hann ikapp bollen precis innan kortlinjen och slog ett inlägg som Robin Dzabic alltså satte i mål.

Oerhört glädjande och BoIS var faktiskt nära att göra ytterligare ett mål på övertid då Xavier Odhiambo kom i fritt läge. Hans avslut gick tyvärr över.

Det kan dock kvitta. BoIS vann och tog därmed sin första seger på konstgräs denna Superettan-säsong. Framför allt tog laget ett stort kliv mot förnyat kontrakt och vi gläds åt att poängen fortsätter trilla in på det randiga kontot.

Nu väntar ett landslagsuppehåll och därefter återstår fyra omgångar av ordinarie säsong. Nästa uppgift utspelas på Landskrona IP då serieledande Västerås SK kommer till Skåne. En inspirerande utmaning som vi ämnar hugga tänderna i.

Framåt randigt!!