Landskrona BoIS lyckades inte rå på serieledande Västerås SK. På ett soligt Landskrona IP vann bortalaget med 1-0, målet gjordes på hörna i andra halvlek.

Resultatet var också, sett till spelet och antalet målchanser, helt i sin ordning. Randigt kom inte upp i normal standard samtidigt som VSK bevisade varför laget är serieledare med marginal.

BoIS inledde med entusiasm och redan efter ett par minuter vaskade hemmalaget fram en halvchans men målvakten hade inga bekymmer med att rädda Frederik Ihlers avslut.

Därefter tuggade sig Västerås in i matchen och gästerna, genom fysik och effektiv press, tvingade fram BoIS-misstag som sedan omvandlades till målchanser. Dessa utnyttjades inte och i paus stod det 0-0 på resultattavlan.

Landskrona avslutade dessutom halvleken helt okej och vi hade hoppats att laget skulle bygga vidare på avslutningen i den avslutande akten.

Tyvärr hade hemmalaget inte dagen samtidigt som VSK gjorde det svårt för våra randiga pågar. Redan efter ett par minuter svarade Amr Kaddoura för smått otroliga tre räddningar i samma situation.

Tyvärr skulle gästerna lyckas överlista vår målvakt. Detta inträffade i mitten på andra halvlek och visade sig också bli det avgörande målet. På en hörna lyckades VSK:s reslige anfallare nå högst och han placerade behärskat bollen i bortre hörnet. Otagbart.

BoIS försökte få till en kvitteringsforcering men Västerås hanterade försöken och kunde därmed åka hem till Västmanland med en ny seger i bagaget.

För VSK:s del är det allsvenska avancemanget nu säkrat i praktiken men inte i teorin. Landskrona BoIS passar ändå på att gratulera dem till en plats i fotbollens finrum och vi önskar laget lycka till kommande säsong.

BoIS behåller femteplatsen med tre omgångar kvar av säsongen. Nu väntar två raka bortamatcher, först mot Gefle och sedan mot Örebro.

Vi marscherar vidare!

Framåt randigt!