En ny helg med Superettan-fotboll stundar då den 28:e omgången ska avgöras. För Landskrona BoIS del står laget inför två raka bortamatcher och vi inleder mot Gefle IF. Avspark i morgon lördag klockan 13:00.

Tre omgångar återstår av säsongen och det är tabellnian mot tabellfemman som ska mäta krafterna. Två lag som inte är direkt indragna i den täta bottenstriden även fast Gefle, med fem poäng ner till den sista negativa kvalplatsen, nog behöver någon liten poäng till för att helt undvika att bli indragna.

För gästrikarna lyckades laget knipa en pinne på Olympia, mot Helsingborg, i den senaste omgången. Matchen slutade mållös och för Gefle, som gick in i matchen med två raka förluster, var resultatet ett litet trendbrott.

Laget saknar Daniel Eliasson som är avstängd. Truppläget i övrigt saknar vi kännedom kring.  

Landskrona BoIS kommer till matchen fast beslutna att behålla femteplatsen. Uddamålsförlusten senast, mot serieledande Västerås SK, är nu tändvätska och samtliga i truppen och ledarstaben har nu siktet inställd på att göra en stark avslutning.

Robin Dzabic är tillbaka från sin avstängning och återfinns i spelartruppen. Både Philip Andersson och Erik Hedenquist närmar sig comeback och för den sistnämnda finns det en liten möjlighet att vara tillgänglig för spel i slutet av säsongen. Alec Brandt Erlandsson och Samuel Burakowsky saknas sedan tidigare.

Trupp: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Samuel Kotto, Gustaf Bruzelius, Edvin Dahlqvist, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, David Edvardsson, Jesper Strid, Xavier Odhiambo, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare.

Avspark 13:00 på Gavlevallen.

Framåt randigt!!