Landskrona BoIS avslutade säsongen med att förlora hemma mot Örgryte. Gästerna vann med 2-1 och undvek därmed degradering. ÖIS får istället möjlighet att kvala sig kvar.

För BoIS innebär förlusten att laget halkade ner en placering och slutade sjua i tabellen. Så klart oerhört surt att vi inte gör en bättre avslutning på säsongen men med lite distans kommer vi säkerligen känna att placeringen är helt ok.

Matchen då?

BoIS inledde klart bäst och visade upp fin fotboll under de första 20 minuterna. Det var också värdlaget som tog ledningen och detta efter ett läckert anfall. Kofi Asare och Robin Dzabic kombinerade sig igenom ÖIS-försvaret och den sistnämnde visade upp kyla när han på ett tillslag placerade in bollen i målvaktens bortre hörn.

Dzabic sjätte mål för säsongen och Asares femte assist.

ÖIS skulle få in en kvittering efter BoIS-slarv i försvaret. I skalvet av Örgrytes måljubel slängdes en fyrverkeripjäs in på plan vilket innebar avbrott modell längre.

Knappa halvtimmen senare spelades halvleken klart och det gjordes inga fler mål innan paus. Ousmane Diawara hade ett fint läge men målvakten gjorde sig stor och kunde rädda avslutet från snäv vinkel.

Efter paus skulle Örgryte sätta dit ledningsmålet och då återstod det knappa 20 minuter av ordinarie matchtid. Ett fint avslut från distans som gick in via Amr Kaddouras högra stolpe. Otagbart.

BoIS fick till en liten forcering i slutet. Örgryte backade hem för att bevaka sin ledning och kämpade med näbbar och klor för att inte släppa in ett mål som hade inneburit degradering.

Max Nilsson var närmast en utjämning, på nick, men bollen gick strax utanför den främre stolpen.

Inga fler mål gjordes och Örgryte kunde andas ut i ytterligare någon vecka samtidigt som Landskrona BoIS redan nu kan ladda om inför en ny säsong i Superettan.

Det har varit en händelserik säsong som präglats av höga toppar och djupa dalar. Där finns mycket som är värt att fortsätta bygga vidare på men också en del som behöver slipas bort.

Arbetet med att sätta en slagkraftig trupp är igång för fullt och vi ser redan fram emot att dra igång säsongen 2024. Tro det eller ej!

VSK och GAIS ska också gratuleras till allsvenskt avancemang. Vi önskar Utsikten lycka till i kvalet, Skövde och Örgryte likaså. Jönköpings Södra och AFC Eskilstuna tvingas börja om i ettan.

Avslutningsvis önskar Landskrona BoIS tacka alla som stöttat våra ränder under säsongen. Ett stöd vi aldrig tar för givet.

Vi ses nästa säsong!