Landskrona BoIS och Edvin Dahlqvist har kommit överens om att gå skilda vägar. Detta då ytterbacken valt att pausa sin fotbollssatsning för att istället fokusera på studierna uppe i hemstaden Göteborg.

Två säsonger spenderades i BoIS och hans uppoffrande, energiska spelstil har varit ett uppskattat inslag i publiken på Landskrona IP. Totalt blev det 49 Superettan-matcher samt ett mål och fyra assist i den randiga tröjan. Även utanför plan har Edvin visat framfötterna på ett uppskattat vis genom att alltid göra sig tillgänglig kring aktiviteter som anordnats av klubben.

Nu går flyttlasset tillbaka till Göteborg och fotbollen kommer då att ges en lägre status på prioriteringslistan.  

Vad är det som lagt grunden till beslutet?

Jag ville testa på att fullt ut leva som en fotbollsspelare och är väldigt tacksam över att ha fått den möjligheten. Att flytta från kompisar, familj och mitt liv i Göteborg har jag inte ångrat en sekund men sedan en tid tillbaka har jag börjat längtat hem. Ett supersvårt beslut att fatta men ska jag må bra igen behöver jag röra mig mot Göteborg då jag landat i att ta upp mina studier, som jag pausat sedan flytten, med målet att ta min examen.

Hur ser du på dina två år i Landskrona BoIS?

Ända sedan jag kom till Landskrona har jag trivts fantastiskt bra på IP, med klubben och med mina lagkamrater. Jag känner stor tacksamhet gentemot dels BoIS, dels Billy och Max som gav mig den här möjligheten. Jag har upplevt otroliga saker och kommer minnas den här perioden som en fantastisk tid i mitt liv. Dessutom har jag lärt känna många personer som jag förhoppningsvis kommer ha kvar i mitt liv även framöver. Det finns så många fina människor runt Landskrona BoIS.

Vad tror du om kommande säsong?

Jag är övertygad om att BoIS kommer nå väldigt högt. Sättet man vill spela fotboll och människorna som är i klubben och i staben kommer ta spelet till nya höjder. Jag tror att det kommer gå jättebra för laget och jag hoppas verkligen att de får ut hela sin potential. Mitt hjärta kommer alltid att slå för BoIS, det är helt klart.

Jag vill avsluta med att säga stort tack till alla som stöttat oss de här säsongerna. Heja BoIS!!

Landskrona BoIS vill avsluta med att tacka Edvin för tiden i klubben och samtidigt önska honom lycka till framöver. Till IP ska du alltid känna dig varmt välkommen.