Landskrona BoIS har kommit överens med österrikiska SCR Altach om en försäljning av Ousmane Diawara.

Anfallaren kom till randigt från Karlsbergs BK i Stockholm, som då tillhörde division 2, inför 2022 och han har alltså spenderat de två senaste säsongerna på Landskrona IP. Ousmane blev BoIS främste målskytt både 2022 och 2023 och under fjolåret utvecklades han till en instrumental startspelare.

Hans prestationer har väckt uppmärksamhet och nu står det alltså klart att ”Oussi” tar sin fotboll vidare till Alperna. SCR Altach ligger tia i den österrikiska högstaligan efter halva säsongen spelad.  

I BoIS-kretsar kommer Diawara alltid stå högt i kurs efter hans direkt avgörande insats hemma på Landskrona IP, mot Helsingborgs IF. I det laddade derbyt, som slutade 2-1 till randigt, svarade han för båda målen och såg därmed till att bryta en lång svit utan seger mot ”Di röe”.

Billy Magnusson om försäljningen

Det är alltid blandade känslor när man gör en sådan här affär. Man kommer inte få fortsätta arbeta dagligen med en härlig person och en duktig fotbollsspelare som både utvecklat sig själv och gjort Landskrona BoIS bättre under sina två säsonger.

Samtidigt är det ännu ett bevis på den fina träningsmiljö som vi byggt upp under de senaste fem säsongerna och jag gläds med “Oussi” som får den här chansen, det förtjänar han. Vi gläds också åt att Karlberg får en välförtjänt del av transfersumman.

Vi tackar Ousmane för hans insatser i Landskrona BoIS och önskar honom stort lycka till i den nya omgivningen.