Landskrona BoIS inledde försäsongen med att förlora hemma mot Mjällby. Gästerna vann med 3-0 efter två mål i första och ett efter paus.

Det var ett hemmalag, för dagen iklädda den svarta jubileumströjan, som gav samtliga spelare rikligt med speltid. Bara Max`med Mohamed, Victor Karlsson och Gustaf Bruzelius spelade mer än 45 minuter.

Den första halvleken var spelmässigt jämnt. BoIS inledde piggt och Robin Dzabic var nära att ge hemmalaget ledningen. Hans avslut räddades dock av MAIF-målvakten.

Försäsongsträningarna hittills har till stor del handlat om försvarsspel och i det öppna spelet uppvisade BoIS en solid kollektiv defensiv. I anfallsspelet, som inte varit lika prioriterat, skymtades spännande tendenser som förhoppningsvis ska utvecklas ytterligare kommande månader.

I mitten av första halvlek fick en BoIS-spelare olyckligt bollen på handen och domaren valde att blåsa straff. Ett lite väl hårt beslut men handsregeln är nyckfull, minst sagt. Mjällby gjorde inget misstag från straffpunkten.

Med tio minuter kvar av den inledande akten skulle blekingarna utöka ledningen. Denna gång på hörna.

BoIS hade en bra reduceringmöjlighet strax innan halvtid men Emil Lindmans avslut gick strax utanför.

0-2 i paus, ett resultat som förvisso inte speglade matchbilden men som samtidigt manifesterade varför Mjällby så framgångsrikt kan hävda sig i Allsvenskan.

BoIS gjorde ett gäng byten i andra halvlek medan Mjällby valde att fortsätta ge färre spelare fler minuter. Strax innan Victor Karlsson byttes ut var han nära att få in en reducering men hans avslut, från distans då målvakten var lite desorienterad, gick strax över ribban. Osis.

Med dryga 20 minuter kvar att spela fastställdes slutresultatet då Mjällby, återigen genom en fast situation, gjorde 3-0. Denna gång i sviterna efter ett långt inkast.

Spelmässigt var gästerna lite bättre i andra halvlek men BoIS-spelarna, som till stora delar mönstrade ett yngre lag efter paus, stod upp bra.

Så klart aldrig roligt att förlora men matchen skänkte säkerligen både insikter och lärdomar väl värda att bygga vidare på.

Försäsongen rullar nu vidare, härnäst väntar Sönderjyske på Landskrona IP. Avspark 15:00 på fredag och efter matchen hälsar vi våra medlemmar välkomna på AW i restaurangen.

Mer om matchen och AW:n i veckan.

Tack till alla som stöttade Landskrona BoIS under lördagen.