Försäsongen är nu i rejäl rullning och redan i morgon eftermiddag hälsar vi er välkomna till en ny träningsmatch på Landskrona IP.

Jylländska Sönderjyske kommer på besök, avspark 15:00. Matchen är lite extra speciell då den spelas 2 X 60 minuter.

Efteråt hälsar Landskrona BoIS sina medlemmar välkomna på AW i restaurangen. Spelare, ledare och klubbrepresentanter ansluter och dryck samt lättare snacks finns att inhandla.

Bli medlem:

https://landskronabois.se/medlem/

Fredagens batalj är den andra denna försäsong. I den första blev det förlust mot Mjällby. Klara siffror, 0-3 på resultattavlan, men ändå en hel i prestationen väl värt att bygga vidare på.

Återigen väntar kvalitativt motstånd då Sönderjyske, i halvtid, leder Danmarks motsvarighet till Superettan. En poäng före AaB och hela elva poäng ner till tabelltrean Hobro.

Laget tränas av Thomas Nörgaard som vår Max Mölder har en god relation till då de ingick i samma ledarstab i Lyngby för ett gäng år sedan. Sönderjyske är också ett motstånd vi mätt krafterna med ganska många gånger i modern tid.

Senast förra sommaren, då vann Sönderjyske med 2-1. Under försäsongen, en svinkall kväll i Köpenhamn för ungefär ett år sedan, vann dock BoIS med 2-0.

Nya giv i morgon eftermiddag och BoIS kommer säkerligen att se till så att majoriteten av spelarna lirar 60 minuter vardera.

Från skadestugan återvänder Svante Hildeman, David Edvardsson och Adam Egnell vilket innebär att endast Sam Hegdal och Amr Kaddoura saknas.

Tre frågor till Max Mölder inför matchen:

Lärdomar från senaste matchen mot Mjällby?

Att en match kan vara jämn ute i spelet men att fasta situationer kan fälla avgörandet. Det måste finnas en vilja att förstå var motståndarnas mål är och att ta sig in där med allt man har. I övriga delar tycker jag att vi rentav kanske var lite bättre stundtals.

Vad är Sönderjyske för typ av motstånd?

Ett annorlunda lag jämfört med Mjällby. Skickligare i sitt eget spel men sämre än Mjällby i andra bitar. De har gått riktigt bra under hösten där de dragit iväg tillsammans med AaB. Ett av de tio största gängen i Danmark så det blir en riktig värdemätare.

Vilka är dina förväntningar på matchen?

Att vi ser lika bra ut i försvarsspelet som senast. Att vi ser redo ut, har bra kommunikation och att vi sliter för varandra. Vidare hoppas jag att vi tar ytterligare kliv i vår speluppbyggnad och ett större kliv i vårt anfallsspel sista tredjedelen.

Avspark 15:00, fri entré till matchen och återigen hänvisar vi publiken till bortre kortsidan. Läktarna är nu redo att användas vilket gläder oss mycket. Matchen sänds också på hd.se för den som inte har möjlighet att vara på plats.

Framåt BoIS!!