Landskrona BoIS åkte på en riktig käftsmäll i mötet mot Sönderjyske under fredagen. Tvåtimmarsmatchen, som delades upp i två 60-minutersmatcher eftersom båda lagen bytte stora delar av startelvan efter en timme, slutade hela 2–7 och det var framför allt under den första halvan som hemmalaget monterades ner.

Redan innan minuten hade spelats stod det 0-1 på resultattavlan och därefter gick danskarna fram likt en ångvält. BoIS hade för dagen inget att sätta emot ett Sönderjyske som sköljde över oss i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Gästerna lyckades dessutom konvertera sitt stora övertag till mål och den stackars BoIS-publik som valt att trotsa det usla vädret fick se sitt Landskrona rejält tagna på sängen.

Efter 60 minuter stod det hela 0–6, siffror som på intet sätt var missvisande. Det är den nakna sanningen. Hatten av till danskarna som gav oss en rejäl lektion.

BoIS spelade upp sig betänkligt med startelva två. Den matchen blev betydligt jämnare och det var ett helt annat hemmalag som nu lyckades hantera Sönderjyske avsevärt mycket bättre.

Mål gjordes också. Jesper Strid gjorde årets första randiga mål. Bustaf Bruzelius slog en perfekt boll på djupet som Strid sedan förvaltade på bästa vis.

I matchens absoluta slutskede kom nästa BoIS-balja. Denna gång stötte Xavier Odhiambo in bollen efter fint förarbete av Kofi Asare.

Avslutningen gjorde förvisso upplevelsen på Landskrona IP mer hanterbar, men det är klart att den inledande timmen är den som satt störst avtryck. En gruvlig besvikelse efter en insats som förhoppningsvis aldrig mer upprepas.

Vi önskar också tacka Sönderjyske för lärpengen, bättre den kom nu och inte senare, och vi hyser inga tvivel om att laget spelar i danska högstaligan när hösten infaller.

Då vi arrangerade AW-kväll efter matchen fanns det inte utrymme för spelar- och ledarintervjuer men i HD.se kommenterade Max Mölder matchen så här:

Om man ser till första halvlek får man bara be om ursäkt för hur laget kom ut och hur det såg ut. Det är nummer ett. Nummer två är att de var riktigt bra och vi riktigt dåliga. Då blev det 6–0 på 60 minuter. Det är bara att lägga sig platt.

För Landskrona BoIS del handlar det nu om att hantera besvikelsen, dra lärdom av det som inträffade och ge supportrarna hopp om bättring i nästa träningsmatch.

Nästa helg väntar seriekonkurrenten, Utsiktens BK på bortaplan och vi hoppas så klart på ett helt annat Landskrona BoIS i årets tredje match.

Avslutningsvis önskar vi tacka er som dels trotsade vädret, dels valde att komma på AW:n efteråt. Mycket uppskattat.