Försäsongens fjärde träningsmatch står för dörren. Detta är också generalrepetitionen inför den första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen.

BoIS möter Trelleborgs FF hemma på Landskrona IP. Avspark 13:00 och det är fri entré till matchen.

Årets första Skånederby och den typen av matcher medför alltid ett extra skikt av känslor.

TFF har fått en klart godkänd start på säsongen. I försäsongspremiären besegrades Ariana med 3-1. Därefter, i helgen, blev det förlust hemma mot Helsingborg. Gästerna vann med 1-0. Under onsdagen var det dags igen, denna gång mot danska AB, och då blev det skånsk seger med 2-1.

Även TFF är kvalificerade för Svenska Cupen och i deras, betydligt mer lokala, grupp väntar IFK Värnamo, Halmstad BK samt Helsingborgs IF. Därmed är matchen ett genrep även för Trelleborg.

Nere på Vångavallen har det omsatts spelare.

Henry Offia, Bödvar Bödvarsson och Mohammed Saeid har alla varit regelbundna i startelvan men är numera i andra klubbadresser. På pluskontot återfinns Charlie Weberg, Armin Culum och Hady Saleh Karim. Sammantaget är ambitionen, som vanligt med Trelleborg, att slåss om topplaceringar.

Landskrona BoIS studsade tillbaka ordentligt senast mot Utsikten, efter förlusten mot Sönderjyske. Matchen slutade mållös uppe på Hisingen men prestationen var helt klart många steg framåt.

Så klart särdeles skönt att hålla tätt men framåt finns där kapital som ännu inte plockats ut. Vi hoppas självfallet att även anfallsspelet får sig en knuff i rätt riktning, med start imorgon. Detta är som sagt sista matchen inför första gruppspelsomgången i Svenska Cupen.

Det börjar således bli dags att spela in en potentiell startelva och vi får se ifall det kommer bytas lika friskt även i denna träningsmatch.

Samtliga spelare är tillgängliga förutom Erik Hedenquist som behöver en vecka till innan han anses vara redo för match.

Trupp: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Hampus Pauli, Rassa Rahmani, Gustaf Westström, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Victor Karlsson, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Rasmus Wendt, Melker Jonsson, David Edvardsson, Max´med Mohamed, Jesper Strid, Samuel Burakovsky, Vincent Sundberg, Xavier Odhiambo, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare

Max Mölder om matchen

Lärdomar från matchen mot Utsikten?

Betydligt färre saker jämfört med Sönderjyske-matchen. Mer mindre detaljer och lösningar som vi grottat ner oss i, samtidigt som vi fortsätter kämpa mot att finna en känsla av att vill samma saker i relationerna. Om och när vi ska göra vad.

Vad är Trelleborg för typ av motstånd?

Inget som kommer chockera jämfört med TFF förra året. Samma tränare, samma idé i mångt och mycket och sedan har de fått till sig skickliga ytterforwards med speed och kvalitet. Ånyo ett bra motstånd.

Vilka är dina förväntningar på matchen?

Att vi får tar ytterligare kliv i detaljarbetet med våra relationer och vårt beslutsfattande, vilket det i mångt och mycket handlar om. Återigen suktar vi efter årets första seger så klart.

Generalrepetition inför cupen, vad betyder det?

Inte mycket än så länge mer än att det fortfarande är en försäsongsmatch. Hittills har det varit väldigt öppet och alla har fått spela på sina positioner. I nästa match är det mer fokus på att sätta bästa laget för dagen, som anses ha störst chans att slå BP, men än så länge är det ”bara” en träningsmatch till.

Avspark 13:00 och vi önskar våra randiga pågar stort lycka till.

Fri entré och för den som saknar möjlighet att vara på plats kommer den sändas på hd.se.