Våra herrar tog försäsongens första seger i Skånederbyt mot Trelleborgs FF. Siffrorna skrevs till 3-2 och insatsen var ytterligare ett par kliv i helt rätt riktning. Glädjande besked då vi spelar om poäng redan i nästa match.

BoIS-målen gjorde Vincent Sundberg, Robin Dzabic och Frederik Ihler.

Redan efter några minuter stod det 1-0 på resultattavlan. Kofi Asare hittade till Robin Dzabic, till vänster i straffområdet, som slog ett inlägg längs marken. Vid bortre stolpen kunde Vincent Sundberg, från öppen position, placera in ledningsmålet. Vincents första i BoIS-tröjan. Stort grattis!

Därefter hade BoIS bud på ytterligare baljor. Framför allt Kofi Asare ute på vänsterkanten skapade oreda men målvakten i TFF-målet lyckades hålla stången.

Istället skulle gästerna tugga sig in i matchen och istället för utökad randig ledning var det Trelleborg som först kvitterade och därefter tog ledningen. Först efter en omställning och sedan efter ett mycket läckert avslut i bortre krysset.

Då hade matchbilden också bytt karaktär, Trelleborg fick betydligt mer att säga till om. Tillfälligheter är dock en stor faktor i fotboll. Bortalaget var så nära att göra 3-1, Rassa Rahmani räddade på mållinjen, och på det efterföljande anfallet lyckades BoIS istället kvittera.

Kofi Asare tog emot en perfekt utspark från Amr Kaddoura. Stegade in i straffområdet och gick på avslut. Målvakten räddade skottet men på den efterföljande returen rakade Robin Dzabic in 2-2.

Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Hemmalaget fortsatte att omsätta spelare även i denna match. I andra halvlek var Landskrona också det bättre laget, utan att för den saken skull tokdominera. Det blev ganska grinigt på plan, vilket uppskattas i en match mellan seriekollegor och lokalkombattanter, och BoIS hanterade förutsättningarna lite bättre.

Därför kändes det också rättvist att BoIS också skulle få in ett segermål. Jesper Strid slog ett perfekt inlägg som Frederik Ihler knoppade in med skallen. Nick ner i backen, helt enligt skolboken.

3-2 till BoIS blev alltså slutresultatet och vi gläds åt att första vinsten efter årsskiftet nu är en realitet.

För di randiges del handlar det nu om att mobilisera om ordentligt då nästa matchen är den första i Svenska Cupens gruppspel. På lördag nästa helg möter BoIS allsvenska Brommpojkarna på Grimsta i Stockholm. Avspark 13:00.

Heja BoIS!