BoIS lyckades inte resa hem från Stockholm och Grimsta med en skräll i bagaget. Cuppremiären borta mot BP slutade med förlust och sett till matchbild och antalet skapade målchanser får den anses vara rättvis.

Brommapojkarna vann med 3-0.

I första fanns det positiva randiga tendenser och med lite större skärpa kunde matchen kanske tagit en annan vändning. Hemmalaget inledde förvisso klart bäst och BoIS lyckades inte luckra sig igenom den höga pressen i tillräckligt önskvärd utsträckning.

BP skapade någon klar målchans under den första fjärdedelen men i stora drag var det rätt händelsefattigt. Den första heta målchansen tillföll faktiskt BoIS, efter en snabb omställning. Frederik Ihler hittade till Robin Dzabic som sedan slog ett inlägg längs marken som dansken var först på. Dessvärre gick avslutet utanför.

Under den andra halvan blev det lite mer böljande. Kaddoura gjorde ett par fina lägen och Ihler hade ett avslut som tvingade målvakten till en kvalificerad räddning.

Med tio minuter kvar av den första halvleken lyckades BP bryta dödläget. Kevin Ackermans avslut i bortre krysset var lika otagbart som snyggt.

Under resten av akt ett flyttade BoIS fram sina positioner och laget kom också till ett gäng farliga lägen. Allra närmast var det på tilläggstid. Kofi Asares avslut tog i stolpen och ut. Väldigt nesligt.

Avslutningen på första gjorde ändå att alla randiga gick till pausvila med en känsla av att detta gick att vända.

Tyvärr skulle BP lyfta sig ytterligare efter halvtid och i andra halvlek var man det klart bättre laget. Gästerna tvingades ägna sig åt försvarsspel och hade en del utmaningar med att freda eget mål.

2-0 kom på en fast situation och var väl egentligen en produkt av lite tillfälligheter. En rensning träffade en BP-spelare och gick in i mål. Med kvarten kvar kom matchens sista mål, återigen efter en fast situation, och BoIS behöver helt klart stå emot mer fysiskt när det vankas motstånd av allsvensk kaliber.

Vi tar med oss ljusglimtarna från första halvlek, analyserar resten hemma i Landskrona, och fokuserar sedan på det som komma skall.

Redan på tisdag möter vi Ängelholm hemma på Landskrona IP. Avspark 18:00. Nästa match i cupen spelas även den på hemmaplan och då gästas vi av regerande mästarna, BK Häcken.

Avslutningsvis önskar BoIS tacka alla som stöttade våra ränder under lördagen och då speciellt ni som var på plats. Alltid lika uppskattat.