Svenska Cupens andra gruppspelsomgången är nu bara en dag bort. BoIS möter BK Häcken under måndagskvällen. Avspark 18:30 på konstgräset hemma på Landskrona IP.

Biljett till matchen hittas här:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/88?S=0

Som årskortsinnehavare går du gratis in på matchen. Biljett till denna säsongslånga investering hittas här:

https://landskronabois.ebiljett.nu/List/Seasons

Det är alltså regerande cupmästarna från Hisingen som kommer till Landskrona. BK Häcken har gått från att vara närmast en kvartersklubb till att numera vara Göteborgs spetsigaste representant i elitfotbollens absoluta toppskikt. Klubbens första SM-tecken bärgades 2022, symboliskt nog på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg, och med Gothia Cup i ryggen har klubben verkligen lyckats passera övriga stadskollegor. Och det med råge.

För en dryg månad sedan gjorde Häcken en rekordförsäljning då Momodou Sonko såldes till Genk för hisnande summor. Pengar som gör att laget kan fortsätta sin satsning i lugn och ro.

Måndagens motståndare har haft en ganska tung start på 2024, de fyra första träningsmatcherna slutade med förlust, men i den första cupmatchen blev det seger. Hemma på Bravida Arena besegrades Östersunds FK med 2-0.

I ledarstaben återfinns BoIS-bekantingen, Rasmus Lindgren. Landskroniten tillhör en familj som får anses vara BoIS-adel. Brorsan Kalle Willstrand är Akademichef och farsan Linkan är närmast en ikon. Rasmus ska känna sig välkommen him.

Landskrona BoIS fick en betydligt tuffare start på sitt cupäventyr. På Grimsta förlorade våra ränder mot BP med 0-3. Ett resultat som får betraktas som rättvist.

På måndag tilldelas vi med en helt ny kortlek och även fast Häcken får anses vara stora favoriter, finns det alla möjligheter att leverera en skräll. Efter förlusten i första omgången är det bara seger som gäller om avancemang ska vara möjligt.

En härlig utmaning vi gärna antar och med ett starkt himmastöd i ryggen går vi för att samtliga poäng stannar i Landskrona.

Erik Hedenquist och Jesper Strid, Kofi Asare och Xavi Odhiambo är indisponibla.

Trupp: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Hampus Pauli, Rassa Rahmani, Gsutaf Westström, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Victor Karlsson, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Rasmus Wendt, Melker Jonsson, David Edvardsson, Max´Med Mohamed, Samuel Burakovsky, Vincent Sundberg, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal.

Max Mölder inför matchen

Om insatsen mot BP

Den var vi inte helt nöjda med. Det vi pratade om inför matchen lyckades vi inte fullt ut med. Vi visste att BP var ett bra lag och att det skulle bli en utmaning. Fick försvara för mycket. Framför allt vår speluppbyggnad var inte tillräckligt bra, även fast det chansmässigt var helt ok i första halvlek. Känslan var att vi var lite på väg in i matchen strax innan 2-0 men det målet punkterade matchen. Återigen två fasta situationer vilket inte är önskvärt.

Vilken typ av motstånd BK Häcken är

Ett av Sveriges tuffaste motstånd till att börja med. Har haft många år i framgång, ny tränare nu som kanske haft en tuff start, sett till resultatenm, men som vann nu senast. Ett lag med mycket individuell kvalitet som vi behöver hantera så klart. Vi har kan straffa dem men det krävs att vi gör en riktigt bra kollektiv insats. Och att våra spelare också gör individuella prestationer. Ett lag med bra fart och kombinationer.

Vilka är nycklarna för att vinna

Då måste vi få till alla delar på ett jäkla bra sätt. Så är det bara. Inget specifikt mer än att vi i vårt spel med boll får till det vi pratat om. Läser av pressen och tar rätt beslut. Defensivt behöver vi hänga ihop och försöker få bra bett i vår press högre upp så att det inte blir för enkelt för häcken. Då blir det till att jaga.

Hans förväntningar på matchen

Vi har haft en bra träningsvecka. Förväntar mig att vi släpper loss på något sätt. Vi ska tänka på när vi spelar fotboll men sluta fundera för mycket. Ösa på och se till att få en go känsla som genomsyrar hela gruppen.

Avspark 18:30 och vi önskar våra randiga pågar stort lycka till