Våra randiga pågar skapade modern historia på Landskrona IP under gårdagskvällen. Inför cirka 700 åskådare besegrades regerande cupmästarna, BK Häcken med 3-2 och en salig hemmapublik fick se sitt BoIS vara det klart bättre laget matchen igenom.

Det var en annan BoIS-inledning i matchen och det syntes omgående att hela laget var påkopplade. Robin Dzabic fick också matchens första målchans, bland annat efter en fin aktion av Gustaf Bruzelius, men målvakten i Häcken räddade till en resultatlös hörna.

I matchminut 13 visade Häcken varför de varit så framgångsrika de senaste säsongerna. Efter deras första anfall stod det 0-1 på resultattavlan. Avslut i stolpen där Julius Lindberg ostört rakade in returen i öppet mål.

Lyckligtvis gav målet hemmalaget ytterligare energi och BoIS visade inga tendenser till att ge upp. En strategi som skulle bära frukt och efter knappa halvtimmen kom också den välförtjänta kvitteringen.

Adam Egnell slog en perfekt genomskärare till Robin Dzabic som sedan kyligt placerade bollen till höger om målvakten. Vackert och välförtjänt.

Hemmalaget växlade därefter upp ytterligare en nivå och radade upp läckra anfall med fina målchanser till följd. Allra närmast var Frederik Ihler, på nick efter fint inlägg av Vincent Sundberg, men Andreas Linde i Häcken-målet gjorde en svettig reflexräddning.

Även Max Nilsson hade en fin möjlighet men hans fräsare till skott smet strax utanför stolpen. Max, som gjorde en finfin insats, byttes in efter dryga 20 minuter då Emil Lindman tvingades utgå efter en ful smäll. Ytterbacken har drabbats av en hjärnskakning, vi följer händelseförloppet, och önskar honom ett snabbt tillfrisknande.

Halvleken såg ut att sluta 1-1 men när vi tickade in på övertid påvisade gästerna ånyo en läskig effektivitet. Avslut som Kaddoura räddade men på den efterföljande returen tryckte man in 1-2.

Oerhört surt och inte alls rättvist sett till matchbilden.

I paus uppstod en viss oro över att tunga målet skulle tillskjuta gästerna ny kraft men tji vad så inte blev fallet.

Istället fortsatte BoIS att styra handlingen och med energi, kraft, inställning och kvalitet fick hemmalaget matchen dit de ville.

Tio minuter in i andra halvlek kom också den förlösande kvitteringen och återigen var det ett riktigt tjusigt BoIS-mål.

Rassa Rahmani, som sprang kopiösa mängder under matchen, slog ett väl avvägt inlägg ute på sin vänsterkant. Adam Egnell mötte på halvvolley i straffområdets utkant och bollen borrade sig ner vid målvaktens bortre stolpe. Ett högt tekniskt nummer som går att återse om och om och om igen.

Landskrona BoIS fortsatte att trumma på och med 15 minuter kvar att spela tog hemmalaget också ledningen. Frederik Ihler vann boll på gästernas planhalva, avancerade sedan en bit och slog sedan ett perfekt inlägg som Victor Karlsson kyligt placerade in på volley.

Efter ledningsmålet förväntade man sig en liten anstormning men BoIS hade faktiskt full kontroll på tillställningen och dessutom bud på ytterligare mål.

Matchen slutade 3-2 och BoIS-publiken bjöd på vilda glädjescener efteråt.

En alldeles lysande insats och att sätta en sådan mot ett av landets bästa lag skänker så klart både självförtroende och entusiasm. Senast vi besegrade ett motstånd av sådan kaliber var i cupmötet mot Malmö FF 2016.

Segern gör också att möjligheterna till avancemang fortfarande lever. Då krävs det seger i sista omgången, borta mot Östersund på lördag, samtidigt som Häcken vinner över BP. Dessutom behöver BoIS göra en del mål.

Oaktat detta njuter vi av gårdagskvällen, tackar för det fina stödet och laddar sedan om inför resan till Norrland som påbörjas på fredag.

Vår årskortskampanj fortsätter till på söndag och vi har bra fart på försäljningen. Igår bevisade pågarna att de har kapacitet att uträtta stordåd med ett starkt stöd i ryggen. Säkra därför din plats redan nu via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/14?S=1

Av bara farten kan du ju också bli medlem i Landskrona BoIS, Ju fler vi är, desto större är faktiskt möjlighet till framgång. Bli delägare redan i dag:

https://landskronabois.se/medlem/

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som stöttade randigt igår kväll. Mycket uppskattat och vi gläds åt den gemensamma upplevelsen.

Framåt BoIS!!!!