Matcherna i Svenska Cupen duggar relativt tätt för våra herrar. Redan i morgon lördag är det dags för den tredje och avslutande gruppspelsomgången. Landskrona BoIS beger sig till andra änden (typ) av landet då Östersunds FK väntar på Jämtkraft Arena. Avspark 15:15.

Efter den enastående segern mot BK Häcken lever drömmen om randigt avancemang. BoIS behöver dock vinna över ÖFK med ett gäng bollar samtidigt som Häcken besegrar Brommapojkarna och då gärna med ett uddamål. Större mirakel har sannerligen skett.

För Östersunds vidkommande saknar matchen betydelse för avancemang. Däremot är den viktig när det kommer till fortsatta förberedelser inför seriepremiären.

Den omstridda klubben förlorade först mot Häcken (0-2) och senast mot BP (0-1). Två jämna bataljer så det kommer krävas att BoIS kommer upp i samma nivå som senast för att ha möjlighet på tre poäng.

ÖFK har värvat friskt inför säsongen och ambitionen för Magnus Powells mannar är säkerligen att vara med i tabelltoppen av Superettan senare i höst.   

För Landskrona BoIS kom ett ytterst välkommet besked i den övertygande segern senast, hemma på IP mot BK Häcken. 3-2 till randigt efter en näst intill prickfri insats och med den i ryggen reser vi mot Jämtland med gott självförtroende.

Med på tåget till Östersund saknas Kofi Asare (snart tillbaka), Robin Dzabic (Problem med häl efter matchen mot Häcken), Rasmus Wendt (Problem med en tå) samt Emil Lindman (hjärnskakning). Däremot återvänder glädjande Erik Hedenquist, Jesper Strid och Xavier Odhiambo från sina respektive skador.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Rassa Rahmani, Gustaf Westström, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Victor Karlsson, Frederik Ihler, Adam Egnell, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Max´Med Mohamed, Jesper Strid, Samuel Burakovsky, Vincent Sundberg, Xavier Odhiambo, Max Nilsson, Sam Hegdal.

Max Mölder inför matchen

Om insatsen mot BK Häcken?

Den är så klart väldigt bra, både ur taktisk synpunkt och rent fysiskt. Hur vi tar oss an andrabollsspelet och hur noggranna vi är som kollektiv. Vi hade en positiv videgenomgång efter matchen, och sen har vi ytterligare analys senare i dag när vi är framme i Östersund. Det finns ändå delar som vi kan jobba på för att hela tiden bli bättre.

Hur skönt var det för det kollektiva självförtroendet att prestera så mot ett av Sveriges bästa lag

Det borde vara jävligt bra. Sedan tycker jag förvisso att den här gruppen alltid är väldigt positiv så på så vis har jag inte märkt någon större skillnad under träningsveckan. Sen antar jag att det ändå att insatsen var ett värdefullt kvitto och att spelarna jobbar för att sitta med den känslan efter matcherna så ofta vi bara kan.

Vad är Östersunds för typ av motstånd?

Samma typ av motstånd som förra året. Ett lag vi fortfarande inte slagit sedan vi gick upp. De är välorganiserade och tydliga i det de gör. Många strängar på sin lyra så det krävs en riktigt hög nivå från oss om vi ska komma hem med tre poäng.

Förväntningar på matchen?

Det är klart att de är ganska höga eftersom vi vet vilken nivå vi kan uppnå. Det gäller att vi tar fram det bästa och hjälps åt, även från spelarnas sida, så att vi påminner varandra om vad vi gjorde så bra sist.

Avspark 15:15 och biljetter till matchen inhandlas HÄR

Matchen sänds på TV4 Play och TV4 har nu ett supererbjudande till alla supportrar där du kan följa alla våra cupmatcher samtidigt som du stöttar oss ekonomiskt. 300 kr tillfaller uteslutande Landskrona BoIS per tecknat abonnemang.

Spara pengar och stötta föreningen genom att teckna ditt TV4 Play+ Sport-abonnemang via vår unika kampanjlänk.

Du som manuellt går in på TV4 Play för att teckna ditt abonnemang använder koden: PSSCLANDSK

Framåt BoIS!!!!!