I morgon (tisdag) eftermiddag hälsar vi er välkomna till en ny träningsmatch med våra herrar på Landskrona IP. Avspark 17:30 och för motståndet svarar Lunds BK.

Fri entré till matchen.

Lund är ju ett motstånd vi mätt krafterna mot ett otal gånger de senaste åren, både i träningsmatcher och i seriespel. Under fjolåret svarade ”Krubban” för en stark insats då man länge med i kampen om Superettan-avancemang. Laget slutade till sist tabelltrea och är säkerligen sugna på att tampas om de mest framskjutna placeringarna även denna säsong.

Meriterade nyförvärv har hämtats in och dessutom hittar vi ett gäng BoIS-bekantingar i truppen. Linus Olsson, Dennis Olofsson, Viktor Ekblad och Jacob Andersson har alla satt avtryck i den randiga tröjan och de ska så klart känna sig lite extra välkomna.

För Landskrona BoIS är det första matchen senast gruppspelet i Svenska Cupen. Av försäsongen återstår det tre kamper innan seriepremiären, som i skrivande stund är blott 20 dagar bort. Det börjar således att dra ihop sig riktigt ordentligt och bra prestationer i de återstående träningsmatcherna innebär så klart att möjligheterna till en startplats i premiären ökar.  

Vincent Sundberg (smäll på träning), Robin Dzabic (hälen), Samuel Burakovsky (sjuk), Sam Hegdal (sjuk) och Emil Lindman (hjärnskakning) saknas på grund av skador.  

Trupp:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Hampus Pauli, Rassa Rahmani, Gustaf Westström, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Victor Karlsson, Frederik Ihler, Adam Egnell, Rasmus Wendt, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Max´Med Mohamed, Jesper Strid, Xavier Odhiambo, Max Nilsson, Kofi Asare.

Max Mölder inför matchen

Hur ser du på insatserna i Svenska Cupen?

Tredelat. I den första matchen möter vi förvisso ett starkt BP men vi är samtidigt inte nöjda med prestationen. Kommer inte upp i önskvärd nivå.

I matchen mot Häcken sitter de flesta delar sitter på ett jäkligt bra sätt. En topprestation som också leder till en seger. Får till helheten på ett bra sätt och då är vi ruggigt vassa.

Sedan är det många delar som är bra mot Östersund. Känns konstigt att vi inte vann men samtidigt har den matchen gett oss nyttig information som vi kunnat utvärdera. Framför allt hur vi agerade i sista tredjedelen mot den typen av motstånd.

Mot ÖFK känner vi att vi ska leda med ett par mål efter första halvlek. Många höga bollvinster som vi inte förvaltar tillräckligt. Då hade det också blivit ett annat utgångsläge eftersom vi slagits om förstaplatsen efter 45 minuter.

Vad är Lund för typ av motstånd?

Ett bra lag som slogs om de översta platserna förra året. Spelar en tilltalande fotboll och i truppen finns dessutom ett gäng gamla BoIS:are så det är alltid kul.

Vem ser du lite extra mycket fram emot att möta?

Framför allt kul att ”Littan” (Linus Olsson reds anm.) kommer tillbaka. Vi har ju en historia ihop som lagkamrater på plan så det blir ett kärt återseende.

Vilka är dina förväntningar på matchen?

Lite annorlunda upplägg. Hela truppen tränar på morgonen och sedan har vi några spelare som ska spela 90 minuter medan resten spelar 45. Alla har möjlighet att stärka sina aktier, både individuellt och kollektivt.

Avspark 17:30, varmt välkomna till Landskrona IP.