I morgon är det dags för försäsongens näst sista träningsmatch. Våra randiga pågar reser till Valhalla IP i Göteborg där allsvenska GAIS tar emot. Avspark 13:00 på Valhalla IP.

De grönsvarta gjorde som bekant en mycket stark fjolårssäsong som slutade med inträde till svensk fotbolls absoluta finrum. Senast laget spelade på högsta nivå var 2012 så det har runnit en hel del vatten genom Göta älv sedan dess.

Inför säsongen har laget fokuserat mer på hård träning och mindre på hård matchning. Inför Svenska Cupen-gruppspelet spelade laget endast en träningsmatch, seger mot Oddevold, och i cupen lyckades laget inte ta sig vidare. Förlust mot Elfsborg, kryss mot Degerfors och seger mot Örgryte.

Därefter har laget spelat ytterligare en match, det gjorde man i onsdags mot Utsikten, och den slutade lika på noll.

I spelartruppen har det så klart hänt en del saker. På minuskontot tappade laget Julius Lindberg till BK Häcken men på plussidan återfinns spelare som Jack Cooper-Love, Harun Ibrahim och Amin Boudri.

För BoIS del spelade laget också match tidigare i veckan, seger mot Lund, och på söndag bär det av på träningsläger till Salou i Barcelona. Sedan är det bara genrepet mot Eskilsminne kvar innan ordinarie säsong tar vid.

Först är det dock GAIS som gäller och Max Mölder reser till Göteborg utan Emil Lindman (hjärnskakning), Robin Dzabic (skadad), Vincent Sundberg (skadad), Samuel Burakovsky (sjuk) och Max´Med Mohamed (sjuk).

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Hampus Pauli, Rassa Rahmani, Gustaf Westsröm, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Victor Karlsson, Frederik Ihler, Adam Egnell, Rasmus Wendt, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Jesper Strid, Xavier Odhiambo, Max Nilsson, Kofi Asare.

Adrian Iglesias om matchen mot Lund

Vi gjorde en klart godkänd match. Vi är på en bra plats när det kommer till hur laget tänker. Vi är på samma våglängd och det är härligt att se. Alla förstår sin roll och som ett kollektiv tar vi hela tiden steg framåt. Det gör också att de individuella prestationerna blir bättre. I första halvlek borde vi gjort åtminstone två mål mer.

I början på andra började vi bra, hade några bra sekvenser i anfallsspelet, sedan fick Lund lite självförtroende, slog lite längre, så spelet blev lidande. Vi avslutade på ett bra sätt och gjorde ytterligare ett mål.

I det stora hela en bra match och man kan känna på träningarna att vi gör bra saker. Vi försöker, ibland sker misstag men vi utvecklas hela tiden.

Om GAIS som motstånd

Ett bra lag som vi mötte förra året vid två tillfällen. Vår första halvlek mot dem i höstas var en av de bästa på hela säsongen. Nu när vi har tittat på dem så har vi funderat på hur vi ska spela vårt spel på ett framgångsrikt sätt.

De spelar i Allsvenskan numera och det kommer bli ett tufft motstånd men det är en rolig utmaning för oss innan träningslägret. Vi vill avsluta på ett bra vis innan vi reser till Spanien.

Förväntningar på matchen

Att fortsätta bygga vidare på de senaste prestationerna. Så klart hitta möjligheter att vinna och fokusera på de kollektiva aspekterna. Vårt huvudmål är att ta nya steg i vår utveckling och fortsätta förberedelserna inför premiären mot Sandviken.

Avspark 13:00 och för de som inte har möjlighet att vara på plats sänds matchen på Discovery+

Framåt BoIS!