Gårdagens genrep, hemma på Landskrona IP mot Eskilsminne IF, slutade lika på ett. Detta trots ett stort, stort bollinnehav och en handfull vassa chanser. Båda målen gjordes i första halvlek och i BoIS-lägret var det Robin Dzabic som stänkte dit den efter en läcker hörnvariant.

Hemmalaget tog kommando direkt och fick möta ett motstånd som mestadels ägnade sig åt försvarsspel. Första matchen på gräs är alltid komplex, det tar lite tid att vänja sig vid underlaget, men väldigt nyttigt att bekanta sig med A-plan inför söndagens Superettan-premiär.

Efter 25 minuter kom utdelningen och det var en liten pärla som publiken fick bevittna. Victor Karlssons hörna slog längs marken, till David Edvardsson positionerad strax utanför straffområdet. Mittfältaren klackade i sin tur bollen vidare till Robin Dzabic, som avlossade bössan. Avslutet gick som en projektil längs marken och in i mål. Otagbart för Philip Mårtensson.

Efter ledningsmålet fortsatte BoIS att trumma på och laget skapade också möjligheter att utöka sitt övertag. Vincent Sundberg nickade i ribban och Frederik Ihler, efter ett läckert BoIS-anfall, avslutade i burgaveln.

Istället för 2-0 skulle Eskilsminne, i sitt första riktigt anfall, lyckas kvittera. En snabb omställning ledde till inlägg och mål. Påpassligt och surt.

Efter paus valde Landskrona BoIS att mönstra en helt ny elva. Beslutet bakom detta utvecklar Max Mölder i intervjun som också ligger på hemsidan.

Även i den avslutande akten var det BoIS som dominerade bollinnehavet. Hemmalaget fortsatte att skapa målchanser och en vanlig kväll hade lägena resulterat i mål, men den här aftonen ville det sig inte fullt ut.

Allra närmast var Rasmus Wendt, efter ett fint anfall och en fin aktion, men hans avslut räddades av en utespelare på mållinjen. Typiskt.

Matchen slutade 1-1 och därmed stänger vi försäsongen 2024.

Nu vänder vi blad och ställer in siktet mot söndagens hemmapremiär på Landskrona IP.

Nykomlingen Sandvikens IF kommer till Skåne, avspark 15:00 och biljetter till denna laddade drabbning hittas via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/87?S=0

Stort tack till alla som stöttat BoIS under försäsongen. Vi ses på söndag igen!