Landskrona BoIS fick en pangstart på säsongen genom att besegra Sandvikens IF med hela 4-0. Inför ett välbesökt IP visade randigt upp sig från sin bästa sida och gav nykomlingen ett bryskt mottagande i sin efterlängtade Superettan-comeback.

Två mål i respektive halvlek, Kofi Asare stor förgrundsfigur med ett hattrick i premiären och dessutom Frederik Ihler öppna upp sitt målkonto.

Hemmalaget hade verkligen gjort sin hemläxa och Sandviken, som normalt sett är vana vid att ha mycket boll, lyckades sällan slingra sig ur BoIS-pressen. Planens beskaffenhet var så klart en faktor och BoIS lyckades bemästra underlaget klart bäst denna eftermiddag.

Detta kombinerades med ett uppoffrande slit, vilket också skulle bära frukt. Redan i matchminut 14 kom ledningsmålet efter framgångsrik BoIS-press. Gustaf Bruzelius vann boll på Sandvikens planhalva som därefter hamnade hos Frederik Ihler. Anfallaren trampade igång och passade sedan vidare till en djupsledslöpande Vincent Sundberg, som i sin tur slog in bollen till Kofi Asare, i fri position. Anfallaren avslutade kyligt i närmsta krysset inför en smått salig hemmapublik.

Kvarten efter ledningsmålet skulle firma Sundberg/Asare skörda nya framgångar. 2-0 kom till efter ny bollvinst på Sandvikens planhalva, denna gång av Robin Dzabic. Sundberg snappade upp bollen strax utanför straffområdet och passade den vidare till Asare i straffområdet. Kofi tog emot och placerade sedan bollen kyligt i bortre.

Resultatet stod sig halvleken ut men båda lagen hade faktiskt möjligheter till ytterligare baljor innan pausvilan. BoIS räddade upp med uppoffrande försvarsspel och i anfallsväg var Frederik Ihler närmast men hans avslut, från snäv vinkel, räddades av målvakten.

2-0 i halvtid och de dryga 2800 BoIS-supportrarna visade sin uppskattning från läktarplats.

Det blev inte sämre i andra halvlek. Redan efter cirka fem minuter var Kofi Asare retsamt nära att göra sitt tredje för dagen. Bara ribban stod i vägen den gången.

Sandviken nöttes nu ner och tvingades fullt ut att ägna sig åt försvarsspel. I matchminut 57 skulle BoIS-övertaget också komma, och detta efter ett mycket vackert anfall.

Klapp klapp-spel där Vincent Sundberg hittade till Robin Dzabic långt ut till vänster i straffområdet. Mittfältaren slog ett inlägg längs marken på ett tillslag som Frederik Ihler stötte vidare i mål.

Randig propaganda.

Bara fem minuter senare kom nästa läckra BoIS-balja, och återigen var det Kofi Asare som skulle få upp publiken ur stolarna. Placerad ute till vänster drev han in i straffområdet och gick sedan på avslut. Skottet tog i ribban och in, vackert värre, och anfallarens hattrick var därmed fullbordat. Stort grattis!

Förvisso återstod det 20 minuter av matchen, och BoIS skapade ytterligare möjligheter, men det gjordes inga fler mål denna eftermiddag.

4-0 till Landskrona BoIS, bästa tänkbara inledning på säsongen och fantastisk inramning på IP. Underbart helt enkelt.

Väldigt mycket positivt att hämta från denna eftermiddag och vi passar på att tacka alla som stöttade våra ränder under eftermiddagen. Mycket uppskattat.

I nästa omgång väntar Skövde AIK på Borås Arena. Att matchen spelas i Borås innebär att BoIS faktiskt har möjlighet att skapa en liten hemmaplan. Vi hoppas att våra supportrar sluter upp och ger spelarna lika fin inramning som mot Sandviken.

Framåt BoIS!!