En ny vecka med Svantes Dagbok som inleds med den första dagen av premiärveckan och avslutas efter den ljuvliga segern mot Sandvikens IF. Som alltid förtjusande läsning av vår fina målvakt.

Tidigare veckor

https://landskronabois.se/2024/03/05/svantes-dagbok-3-4-mars/

https://landskronabois.se/2024/01/15/premiar-for-svantes-dagbok/

https://landskronabois.se/2024/01/22/svantes-dagbok-16-1-21-1/

https://landskronabois.se/2024/02/05/svantes-dagbok-29-1-4-2/

https://landskronabois.se/2024/01/29/svantes-dagbok-22-1-28-1/

https://landskronabois.se/2024/02/12/svantes-dagbok-5-11-februari/

https://landskronabois.se/2024/02/19/svantes-dagbok-12-18-februari/

https://landskronabois.se/2024/02/26/svantes-dagbok-19-25-februari/

https://landskronabois.se/2024/03/11/svantes-dagbok-4-10-mars/

https://landskronabois.se/2024/03/18/svantes-dagbok-11-17-mars/

https://landskronabois.se/2024/03/26/svantes-dagbok-18-24-mars/

Måndag 25 mars

22.09

Premiärvecka! I dag tog försäsongen officiellt slut när vi spelade 1-1 i genrepet mot Eskilsminne. Lite ledsamt att vinka adjö till våra försäsongströjor som i mitt tycke var otroliga. Jag antar att de ska auktioneras ut och jag funderar starkt på att ge mig in och buda på någon. Å andra sidan är jag på randen till personlig konkurs efter att jag misslyckats med att parkera korrekt innan jag åkte till Spanien. De ekonomiska konsekvenserna av det är förödande, men frågan är om inte skammen är ännu värre. Att min stackars bil fått stå längs gatan med två lappar som vittnar om en försummande ägare. I panik åkte jag och tvättade den direkt när jag märkte det, som för att skölja bort vår gemensamma skam.

Var var jag? Just det. Premiärvecka! Det ryktas om att vi ska träna på gräs på onsdag och jag blir pirrig av tanken. Aldrig kan jag relatera mer till en ko än när jag springer ut på årets första grästräning.

Tisdag 26 mars

21.57

Kom precis hem från Spelarföreningens årsstämma. Den hölls i Hyllie och i dessa ekonomiskt prövande tider skulle jag aldrig tacka nej till den middag som erbjöds. Skämt (?) åsido, jag tycker alltid att det är givande att träffa deras personal och de andra ombuden. Nya styrelsemedlemmar valdes in och siffror redovisades. Som ett årsmöte i valfri fotbollsförening fast med färre motioner.

Onsdag

27 mars 19.32

Ryktena stämde och i dag tränade vi på gräs! Nu är det slut med att hitta granulat överallt på kroppen där granulat kan gömma sig. Gångerna jag skakat ut små gröna kulor ur öronen i bilen på väg hem från IP är inte få. Då föredrar jag att få mina knän och armbågar rispade av en gräsplan även om den till ganska stor del består av sand.

Efter träningen åkte jag tillsammans med David, Dzabic och Ihler till Excercisfältet för att hälsa på BK Fram på deras påskcamp. På förhand visste jag att frågan ”var är Kaddoura?” skulle komma från något av de kanske 40 barnen så jag stålsatte mig för att inte bli kränkt. Det har ju blivit så, av förklarliga skäl. Kaddou är en fantastisk målvakt och en kanske ännu bättre representant för staden Landskrona, så jag kan väl inte klandra en nioåring för att den inte tar hänsyn till mina känslor.

Efter att ha svarat på frågor om hur mycket vi tjänar, vilka våra favoritspelare är och, mycket riktigt, var Kaddoura är skrev vi autografer och tog bilder. Det är fint att påminnas om vad vi som representanter för BoIS betyder för barnen och i förlängningen för staden. Kanske är det vad jag kommer att sakna mest efter karriären. Att vara någon och att representera något större.

Torsdag 28 mars

20.33

Efter träningen hade jag ett enda jobb. Jag skulle köpa munkar till Etta som fyllde 6 år i dag. Egentligen är jag skeptisk till att hon influeras av amerikansk kultur. Hur som helst, jag skulle få tag på munkar och helst ville jag slå på stort och köpa ordentliga munkar, och inte sådana från typ Willys.

Klipp till: jag stapplar in på Willys efter att ha misslyckats med att hitta munkar på sex olika ställen jag tänkte mig kunde ha munkar. Hon blev i alla fall glad och så länge hon är glad är jag glad.

Fredag 29 mars

15.43

Nu har jag packat upp sista grejerna efter Spanien. Det allra sista jag packade upp var en bok. Den låg i botten på min resväska och jag såg att något stack fram mellan två sidor. Jag blev så klart nyfiken och plockade upp den utan en tanke på att det skulle vara något lurt på gång. I samma stund som jag öppnade boken insåg jag att jag hade haft fel, och att det i allra högsta grad var något lurt på gång. Ut ur boken ramlade en joker och jag fick se mig besegrad av Strid. Well played.

Söndag 31 mars

19.48

Lycklig och tom. Fan vad fint det är att stå och sjunga med Engelska läktaren. 4-0 mot Sandviken och ramsor om att vinna serien efter första matchen. Allt är som det ska. Heja BoIS!