I morgon eftermiddag är det dags för säsongens första bortamatch. Landskrona BoIS reser till Borås Arena där Skövde AIK tar emot. Avspark 15:00.

SAIK, som normalt sett spelar på Södermalms IP i Skövde, lägger om naturgräsmattan till ett artificiellt underlag. Ett arbete som inte hunnit bli klart och av denna anledning spelas den andra omgången på Borås Arena.

Skövde är numera ett etablerat Superettan-lag. Det såg länge ut om att laget skulle trilla ner i ettan förra året men en stark avslutning på säsongen innebar kval och förnyat kontrakt, efter seger mot Falkenbergs FF.

På schlätta har det sannerligen varit stor omsättning därefter. Tobias Linderoth har lämnat för ett huvudtränaruppdrag i Varberg, han har efterträtts av Srdjan Tufegdzic, som tränade Öster 2023, och i spelartruppen har ruljangsen varit minst sagt rejäl.

En till stora delar helt ny spelartrupp har anlänt och bland nyförvärven syns meriterade spelade som Sargon Abraham och Mamodou Moro.

Av de senaste matcherna att döma är försvaret fortsatt den starkaste lagdelen. Tre raka 1-0-segrar, däribland premiärtrean borta mot Örebro SK, så det blir en diger uppgift för BoIS-anfallet.

Randigt fick en drömstart på säsongen. Sandviken besegrades som bekant med 4-0, efter en i stora drag klockren insats, men nu är det helt andra giv och det kommer krävas en liknande insats om nya poäng ska säkras.

De senaste två säsongerna har BoIS haft förtvivlat svårt på Södermalms IP så vi gläds åt att matchen förlagts till Borås Arena. Kortare avstånd till arenan gör också att bortaföljet blir större och på neutral mark har vi stor möjlighet att sätta randig inramning runt matchen. Ett stöd som mycket väl kan spela en betydande roll för matchens utgång.

Skadeläget ser fortsatt ljus ut och samtliga spelare är tillgängliga.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Rassa Rahmani, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Victor Karlsson, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Max´Med Mohamed, Jesper Strid, Samuel Burakovsky, Vincent Sundberg, Max Nilsson, Emil Lindman, Kofi Asare.

Max Mölder inför matchen

Din analys av premiären?

Det vi pratade om det genomförde grabbarna perfekt. Kul att hålla nollan, göra några baljor framåt samt att se hur hela laget slet för varandra.

Vilken typ av motstånd är Skövde?

Ett helt annat lag jämfört med Sandviken. Ett lag som har ett bra lägre försvarsspel, spelar en del långt och dessutom bra på fasta situationer. En helt annorlunda typ av match.

Hur bibehålls samma intensitet som mot Sandviken?

Vi kommer få försvara mindre men det är ack så viktigt vi tar död på dem så fort Skövde har bollen. Ett lugnare och mer metodiskt anfallsspel och när tillfälle ges ska vi vara både kliniska och aggressiva.

Förväntningar på matchen?

Att vi tar bra kollektiva beslut på deras planhalva med bollen. Att vi fightas tillsammans i andrabollsspelet och att vi är professionella nog att åka dit, förstå att det är en annan typ av match, och att vi är lika skickliga oberoende av det samt att vi åker hem med tre poäng.

Avspark 15:00 och vi hoppas på ett starkt randigt bortastöd. Biljettlänk här nedan och för den som saknar möjlighet att se matchen på plats sänds den på Discovery+

https://skovdeaik.ebiljett.nu/Tickets/Choose/68?S=0