Landskrona BoIS fick med sig en poäng i bortapremiären mot Skövde AIK. På Borås Arena ägnade sig hemmalaget åt ett mangrant försvarsspel som BoIS förgäves försökte luckra upp.

Slutresultat 0-0. Skövde borta har varit en liten akilleshäl för BoIS de senaste säsongerna, så i jämförelse med det är en poäng klart godkänt, men sett till matchbild och spelövertag är det ändå aningen surt att vi inte lyckades få hål på det kompakta försvaret.

Framför allt i första halvlek skapade BoIS tillräckligt med målchanser för att få utdelning. Avsluten saknade dock tillräcklig skärpa och målvakten i Skövde fick oftast se skotten gå utanför målramen.

Det var ändå en halvlek med viss mersmak och känslan var att tiden ändå talade för BoIS. Att Skövde skulle börja slarva i försvaret och att de riktigt heta målchanserna då skulle dyka upp.

Dessvärre var detta en känsla utan grund. Skövde, som hållit nollan de senaste tre matcherna inför omgången, fortsatte ligga rätt i positionerna och BoIS alla försök stoppades framgångsrikt. Majoriteten av avsluten kom utanför straffområdet och det var aldrig riktigt nära att bli mål.

När domaren blåste av matchen stod det fortsatt 0-0 på resultattavlan. Vi konstaterar att randigt är fortsatt obesegrade i årets Superettan, att tre poäng hemma och ett borta är en framgångsrik strategi, men att vi ändå ska känna viss besvikelse över att samtliga poäng inte trillade in på BoIS-kontot.

Ett stort glädjeämne var i alla fall bortastödet som levererade starkt stöd matchen igenom. Stort, stort tack för det.

Nu laddar vi om inför nästa uppgift, som Oddevold hemma på Landskrona IP. Avspark 15:00 på lördag och då ska vi tillbaka på vinnarspåret.

Biljetter:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/89?S=0

Heja BoIS!