På lördag eftermiddag är det dags för Superettans tredje omgång och denna gång hälsar vi er åter välkomna till Landskrona IP. Nykomlingen IK Oddevold kommer till Skåne, avspark 15:00.

Inför omgången är Landskrona BoIS serieledare och den placeringen ämnar vi naturligtvis försvara. Det gör vi som alltid bäst med ett starkt randigt stöd på IP och biljetter till matchen hittas via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/89?S=0

Ånyo är det alltså en nykomling som kommer på besök, denna gång i form av förra årets vinnare av Ettan södra. Oddevold är ett lag vi mött ett antal gånger i hyfsad närtid och efter ett gäng år utanför elitfotbollen har laget nu alltså gjort comeback.

Västra Götalänningarna har dessutom fått en fin start på Superettan-äventyret. I premiären bortabesegrades Trelleborgs FF med 2-1 och senast, hemma mot Örgryte, delade lagen på poängen.

Inför säsongen har laget fått behålla ryggraden från förra året och dessutom kryddat med ett gäng nyförvärv. Bland annat Assad Al Hamlawi som tackade för förtroendet genom att avgöra premiären på Vångavallen.

Landskrona BoIS följde upp premiärsegern, hemma mot Sandviken, med att ånyo hålla nollan i bortamötet mot Skövde. En match som bekant slutade 0-0, trots stort spelövertag för våra randiga pågar.

Ska samtliga poäng stanna i Skåne kommer det krävas samma starka organisation kombinerat med bättre skärpa i sista tredjedelen.

På Landskrona IP är vi dessutom extremt starka, vilket laget visade mot Sandviken, och vi satsar nu stenhårt på att göra vår himmaplan till en ointaglig borg.

Det ser fortsatt väldigt ljust ut i skadestugan. Samtliga spelare är tillgängliga.

Max Mölder om..

..insatsen mot Skövde AIK.

Spelet utan boll, som vi la stor vikt vid inför matchen, att hantera deras långa igångssättningar, fasta situationer och det längre spelet. Det gjorde vi på ett riktigt bra sätt. Det innebar att Skövde inte kunde etablera något på sin planhalva vilket gav oss bättre förutsättningar att vinna matchen.

Framåt tycker jag att vi skapade tillräckligt för att stå med tre poäng efter matchen. Vi ville skapa mer och, framför allt, vara bättre i de lägen vi hade. Jag är inte besviken på prestationen men på att vi inte vinner matchen.

..Oddevold som motstånd.

Mer åt Skövde-hållet än Sandviken om vi ska jämföra med tidigare matcher. Skillnaden är att det inte har samma organisation, men principiellt är det ganska likt. Tycker att Oddevold har skickligare spelare, både individuellt och rent tyngdmässigt.

Ett lag som inte har förlorat på länge så de har så klart också gott gry. Startat säsongen bra och då vet vi att nykomlingar kan vara farliga.

..förväntningar på matchen

Att matchen ser ungefär likadan ut som mot Skövde. Ambitionen är att vi kväver deras kontringsspel, längre bollar och fasta situationer.

Framåt ska vi skapa vi ännu mer och etablera ett ännu hårdare tryck när vi är närmre deras mål.

..betydelsen av att fortfarande inte ha släppt in ett mål.

Så klart väldigt viktigt för då vet vi att vi har minst en poäng. Så logiskt är det. En viktig detalj vi behöver vara fortsatt kliniska i för att få en framgångsrik säsong.

..betydelsen av att vara svårslagna hemma på Landskrona IP

Det är också en del i att ha en framgångsrik säsong, att vara riktigt bra hemma. Det har vi varit i många år och vill så klart gärna vara det igen. Jag sa det inför Sandviken och jag säger det igen, det är viktigt att alla som är på plats – från spelare, ledare till funktionär och publik – att vi tillsammans hjälps åt att skapa den här jobbiga atmosfären för motståndaren. Det ska vara lite skitigt och äckligt att komma till IP, då är vi som bäst.

Avspark 15:00, vi ses på Landskrona IP