Landskrona BoIS tog en ny skön trepoängare i hemmamötet mot IK Oddevold. Inför cirka 2650 personer på Landskrona IP vann våra ränder med 2-1, efter mål av Robin Dzabic och Frederik Ihler.

Ett mål i vardera halvlek och Oddevolds reducering kom först på övertid. Därmed fortsätter BoIS att rada upp segrar himma i Landskrona, vilket är en väldigt bra grogrund för framgång.

Det var också hemmalaget som kontrollerade stora delar av tillställningen. I första halvlek mötte laget ett Oddevold som nästan uteslutande ägnade sig åt försvarsspel. Tidigt pressades gästerna ner på egen planhalva och det etablerades ett rejält tryck med många fasta situationer, som så när resulterade i mål.

Allra närmast var Robin Dzabic vars avslut, avlossat strax utanför straffområdet, smet strax utanför målvaktens vänstra kryss.

Den offensiva mittfältaren skulle dock få sin revansch. I den 28 matchminuten drev Gustaf Bruzelius fram bollen och serverade den därefter till Robin Dzabic, placerad till vänster om straffområdet. Han tog i sin tur emot bollen innan han gick på avslut. Bollen gick som en projektil i främre krysset, helt otagbart för målvakten samtidigt som skottet satte BoIS-publiken i trans.

Efter ledningsmålet fortsatte BoIS att trumma på för ytterligare utdelning. Adam Egnell hade två fina lägen men gästernas målvakt stod i vägen vid båda tillfällena.

I slutet av halvleken stack Oddevold fram i ett sällsynt anfall. De fick till ett avslut, som tack vare en touch på vägen fram var nära att ställa Amr Kaddoura. Målvakten lyckades dock få en fot på bollen.

Ledning med 1-0 i paus efter en väldigt stabil halvlek.

Den andra halvleken var av olika anledningar inte lika sevärd. Gräsmattans skick försämrades, Oddevold uppträdde mer desperat och dessutom hade vi ett sjukdomsfall i publiken som innebar ett långt avbrott.

Glädjande gick det bra och vi känner stor tacksamhet till alla inblandade som skötte sig exemplariskt.

BoIS var dock nära att omgående utöka sin ledning. Vincent Sundberg slog ett inlägg som Frederik Ihler var först på. Hans avslut gick dock utanför den bortre stolpen.

2-0 skulle dock komma, i matchminut 64. Jesper Strid höll sig påpassligt framme när målvakten i Oddevold halkade i en utrusning. Därefter hittade han Ihler i straffområdet som enkelt kunde raka bollen i mål.

Därefter tappade matchen i kvalitet. Oddevold försökte komma tillbaka men BoIS hade god kontroll på det som utspelades. Först på övertid fick gästerna in en reducering, efter ett väl avvägt avslut, och även fast säsongens första insläppta mål skapade irritation var segern aldrig riktigt hotad.

Landskrona BoIS fortsätter att vara obesegrade efter tre omgångar. Sju inspelade poäng är en finfin start på säsongen men vi är ödmjuka inför fortsättningen.

I nästa uppgift väntar IK Brage på bortaplan. Den matchen spelas söndagen den 21 april på Domnarvsvallen. Avspark 15:00.

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som stöttade våra ränder under gårdagen. Tillsammans är allt möjligt. En klyscha så klart men den största klyschan är att alla klyschor stämmer. Så det så.

Nästa hemmamatch spelas lördagen den 26 april då vi gästas av Utsiktens BK. Vi har fått en superstark start på säsongen med två välbefolkade hemmamatcher. Säkra gärna din plats redan i dag så ser vi till att fortsätta den fina publiktrenden.

KÖP BILJETT

Heja BoIS!!