Landskrona BoIS spelade lika på ett med IK Brage, på Domnarvsvallen i Borlänge. En ny skön poäng in på kontot och efter fyra spelade omgångar är randigt fortfarande obesegrade. Poängskörden innebär serieledning och att fortsätta vara svårslagna är en viktig ingrediens till framgång över tid.

Hemmalaget inledde klart bäst och efter några minuter vaskade man fram ett par hörnor, som aldrig skapade någon större oreda.

I det första ordentliga BoIS-anfallet kom också målet. Gästerna passade sig igenom Brages försvarslinjer. Så småningom hamnade bollen ute hos Vincent Sundberg, som i sin tur hittade David Edvardsson, placerad strax utanför straffområdet. Mittfältaren gick på avslut, skottet tog på en Brage-spelare och den touchen gjorde att en framstormande Robin Dzabic kom ikapp bollen och stötte den vidare i mål.

I resten av halvleken var BoIS snäppet bättre. Laget styrde mestadels av matchbilden och var också nära att utöka sin ledning vid något tillfälle. Brage var dock allt annat än ofarliga när de väl kom på attack. Allra närmast var hemmalaget vid en dubbelchans som först gick i ribban och därefter räddades av Amr Kaddoura.

Resultatet stod sig halvleken ut.

Efter paus gick Brage för kvittering och det skulle inte dörja särskilt länge innan de lyckades utjämna. Därefter hade hemmalaget en stark period, som BoIS med hjälp av Kaddoura redde ut. Med halvtimmen kvar att spela fick gästerna lite mer kontroll och avslutningen av matchen präglades av böljande spel där båda lagen skapade chanser som inte förvaltades.

Matchen slutade således 1-1 och att komma hem till Skåne och Landskrona med poäng från Domnarvsvallen är alltid klart godkänt.

Prestationsmässigt finns det ytterligare någon dimension att hämta men vi konstaterar att Landskrona BoIS, efter fyra spelade omgångar, leder serien, har gjort flest mål och samtidigt släppt in minst.

Sviter vi gärna förlänger och i nästa uppgift väntar Utsiktens BK himma på Landskrona IP. Avspark 15:00 på lördag och då går vi för att försvara vår position som serieledare.

Som alltid ökar chanserna betänkligt med ett starkt randigt stöd i ryggen. Se därför till att komma upp till IP på lördag så ser vi till att förlänga vår sköna himmasvit.

Biljetter