I morgon hälsar vi er åter välkomna till Landskrona IP då serieledande BoIS tar emot klassiska Örebro SK. Avspark 13:00.

Biljett till matchen

Efter två matcher, tillika två segrar, på bortaplan är det nu alltså dags att vända hem till Skåne. Till Landskrona kommer tabellsjuan ÖSK och närkingarna reser söderöver med god form. Detta efter fyra raka matcher utan förlust.

I den senaste omgången, inför över 12.000 på Behrn Arena, vann laget det laddade derbyt mot Degerfors IF. 2-1 till ÖSK i en rätt händelserik match där hemmalaget länge såg ut att vinna komfortabelt men där gästerna dels fick in en reducering, dels hade en boll på mållinjen i matchens absoluta slutskede.

Ett av målen gjorde fixstjärnan Kalle Holmberg. Anfallaren har noterats för fem noteringar och tillför så klart en offensiv slagkraft som BoIS-försvaret behöver mota.

Christian Järdler tvingas undvara Valgeir Valgeirsson som är avstängd. Hur truppen i övrigt ser ut väljer vi att inte spekulera i.

I BoIS-sfären är det fortsatt mungiporna upp. Sju spelade omgångar, obesegrade och dessutom tre raka segrar. Flest gjorda framåt och minst insläppta. Serieledning.

Härliga tider men ingen svävar iväg utan det är fortsatt stenhårt arbete varje dag som investeras för att kunna behålla placeringen.

Mot ÖSK är Max Nilsson avstängd efter tre gula kort. I dagarna kom också ett första besked beträffande Gustaf Bruzelius knäskada och det var positiva sådana. Sebastian Ceder utvecklar.

”Han är opererad för en knäskada och beräknas vara borta i cirka en månad”.

Max Mölder om…

…insatsen mot Sundsvall.

Vi började väldigt bra och fick en start vi önskade. Fick till det med bollen och de hade svårt att få tag på oss då vi effektivt tog oss igenom deras lagdelar. Efter 20 minuter lyckades Sundsvall med sin speluppbyggnad och därefter hade vi två lag som hade svårt att försvara sig mot varandra.

Vi pratade ihop oss i paus och det blev genast bättre i andra halvlek. Efter 3-1-målet hade vi inga problem med att kontrollera matchen. Sammantaget en väl genomförd bortamatch.

…vilken typ av motstånd Örebro är.

Ett lag som gjort stora förändringar på spelarfronten, likt Sundsvall. Brukar betyda med tiden att laget hela tiden blir bättre vilket ÖSK:s resultatform också påvisat.

…förväntningar på matchbilden.

Jag tror att Örebro väljer ett försvarsspel som betyder att vi har ganska mycket bollinnehav på deras planhalva vilket i sin tur innebär mer lugna, metodiska anfall. Skulle det försöka med något annat så är vi redo för det. Snabba, kollektiva beslut över hela banan och hundraprocentiga löpningar både framåt och bakåt.

Jag vill att vi utvecklar det lägre försvarsspelet från senast.

…hur laget hanterar framgångarna.

Alla har skött det bra. Nu har vi pratat om att vi ställs inför en ny utmaning med tre matcher väldigt tight. Fokuserar på en match i taget, avslutar den och sedan går på nästa. Också att vi försöker höja oss något snäpp även i träningarna. Vi har haft en kurva som långsamt gått uppåt och nu vill vi ha en skarp sådan, vilket jag tror de flesta vet vad det skulle betyda.

Avspark 13:00 och vi går för säsongens bästa publiksiffra. Laget förtjänar ett starkt hemmastöd så vi ses på Landskrona IP helt enkelt.