Landskrona BoIS vann det stekheta derbyt på Olympia, borta mot HIF, och tog därmed den tredje raka derbysegern mot just Helsingborg.

Segersiffrorna skrevs till 1-0 och målet gjordes redan i den femte matchminuten. Återigen, precis som i höstas, var Adam Egnell tungan på den randiga vågen.

Inför nästan 13.000 på läktarna, med över 1500 BoIS:are på plats, var randigt det bättre laget matchen igenom och vann också rättvist.

Hemmalagets bästa chans kom redan i den första minuten, men Wilhelm Loepers avslut gick högt över.

Därefter var det Landskrona BoIS mest för hela slanten och redan i den femte minuten kom alltså det avgörande målet. Ett läckert anfall där Rassa Rahmani hittade upp till Frederik Ihler som i sin tur tog emot, höll ifrån och passade till David Edvardsson. Mittfältaren slog ut den till Kofi Asare som forcerade förbi sin försvarare innan han slog ett inlägg längs marken. I den bortre delen av målområdet dök Adam Egnell upp och tryckte upp bollen i trakterna av nättaket.

Därefter hade gästerna god kontroll och i första halvlek borde spelövertaget resulterat i ytterligare mål. Många var tillfällena när HIF:s press spelades igenom och BoIS kom med mycket folk i anfallen. Avsluten gick dock antingen utanför eller räddades av målvakten.

HIF hade i sin tur svårt att få grepp om bollen och satsade istället på omställningar. I slutet på halvleken kom hemmalaget till en helt okej målchans men Amr Kaddoura var vaken och räddade till en resultatlös hörna.

0-1 på resultattavlan i halvtid.

Efter paus jämnade spelet ut sig en aning men BoIS hade ändå god kontroll på matchbilden. I desperata försök att komma tillbaka gick HIF upp med mycket folk men riktigt farligt blev det aldrig.

Detta var helt enkelt en eftermiddag då Landskrona BoIS visade varför laget tillhör tabelltoppen. Ingen bländande insats men väldigt solitt samtidigt som vi med bracvur bevakade vår tidiga ledning. Hela laget visade också prov på fantastiskt attityd och inställning, vilket krävs i ett laddat derby, och vann till sist matchen helt rättvist.

Vilda randiga glädjescener utspelades efter att slutvisslan ljöd över Helsingborg och vi bara njuter av att laget nu alltså tagit tre raka derbysegrar mot HIF.

Landskrona BoIS återtog också serieledningen från Öster och är alltså tabelletta när en tredjedel av Superettan nu färdigspelats.

Nu handlar det om att ladda om och redan på lördag vankas det nytt Skånederby. Då kommer Trelleborgs FF till Landskrona och parallellt med matchen ska vi fira att IP i år fyller 100. Ett jubileum som alla BoIS:are borde ta sig tid till att hedra. Avspark 19:00 och det vankas en massa festligheter.

Våra serieledande, derbyvinnande, randiga pågar hoppas på mycket folk och det är de sannerligen förtjänta av.

BILJETT TILL MATCHEN