På lördag kväll hälsar vi er varmt välkomna till både fest och Skånederby på Landskrona IP. Trelleborgs FF kommer till staden i vinden och i samband med matchen ska vi också fira att vår kära idrottsplats fyller 100 år.

Biljett till matchen

Biljett till tältet

Publikinformation

Det är tabellfemman Trelleborgs FF som kommer till Landskrona. Laget har verkligen ryckt upp sig, efter en tyngre start, och är obesegrade de senaste sex omgångarna. Senast vann man en dramatisk historia, hemma på Vångavallen, över GIF Sundsvall. 3-2 till TFF efter ett avgörande på matchens sista spark. Nicolas Mortensen sist på bollen.

Zander Hylltoft fick sin tredje varning och är därmed avstängd i helgen.

Landskrona BoIS kommer till matchen med en urskön derbyseger i ryggen. 1-0 till randigt på Olympia, mot Helsingborgs IF, och resultatet var lika ljuvligt som viktigt. Trepoängaren innebär att BoIS alltså fortsatt behåller serieledningen efter att en tredjedel av serien nu genomförts.

Matchen var också slutet på en väldigt intensiv period, med tre matcher på nio dagar, och laget har nu kunnat återhämta sig inför avslutningen på vårsäsongen.

Det är således ett taggat BoIS som kommer till hundraåringen Landskrona IP. Vi räknar med mycket folk, skön stämning och uppmuntrar alla att komma i god tid till matchen.

Gustaf Bruzelius är fortsatt knäskadad. Övriga är tillgängliga.

Max Mölder om..

..insatsen mot HIF

Jag tycker den är bra och att segern är rättvis. Första halvlek kontrollerar vi egentligen helt och hållet. Det kommer alltid komma bolltapp men jag tycker att vi hanterar det bra. Samtidigt är vi så pass överlägsna i halvleken att vi helst skulle haft mer än 1-0 med oss in i paus.

I andra halvlek blir det lite jämnare spelmässigt men jag tycker samtidigt att vi är laget som har stört kontroll på det som sker ute på plan. I slutet går vi jävligt tungt efter det tuffa matchandet, där det bara var vi och Sandviken som hade två dagar mellan de första två av de tre matcherna, och det märktes. Alla tre mittfältare var slut och då handlade det framför allt om att försvara ledningen än att kontra in 2-0. Det gör vi också på ett bra sätt och de skapar egentligen ingen större målchans.

Sammantaget en stabil seger och det kändes väldigt fint.

..den första tredjedelen av säsongen

Resultatmässigt är det bra, vi är ju nummer ett och det kan inte bli bättre. Vi har också många bra prestationer men samtidigt också matcher där delar av prestationerna som vi, om vi gör de bättre, kan bli ännu mer svårslagna.

..TFF som motstånd

Det kommer inte vara ett nytt Trelleborg jämfört med de senaste fem åren. Ganska likt mellan Haynes (Kristian) och Stefan (Jacobsson). Ett lag som resultatmässigt har den bästa formen de fem senaste matcherna så de kommer till Landskrona IP med gott gry.

Samtidigt har vi ett jäkla resultatövertag de senaste åren. Sedan 2019 har de ännu inte vunnit och det är något vi ska försöka utnyttja.

..det starkaste minnet på Landskrona IP

Svår fråga men jag väljer nog ändå derbysegern mot HIF förra säsongen. En bruten svit och fantastisk inramning. Jag hoppas vi får samma fina stöd i morgon kväll.   

Avspark 19:00. Varmt välkomna till vår kära hundraåring.