I morgon kväll är det dags för Superettans omgång 13. För serieledande BoIS del utspelas den hemma på Landskrona IP och för motståndet svarar klassiska Örgryte IS.

Avspark 19:00, återigen kommer det mycket folk till matchen och biljetter införskaffas via nedan länk.

Biljett till matchen

ÖIS, aka Sveriges äldsta fotbollsförening, har lagt en ny riktning inför säsongen. Ny sportchef i form av BoIS-bekantingen, Pontus Farnerud och ny tränare, i form av Andreas Holmberg. Så klart en hel del nyförvärv på det, dessutom namnkunniga sådana. Tobias Sana och Mikael Dyrestam är spelare med stora meriter från spel på högsta svenska nivå.

På plan har det däremot gått desto tyngre och efter tolv spelade omgångar ligger laget på nedflyttningsplats. Tio poäng har göteborgarna samlat ihop men serien är, precis som vanligt, väldigt jämn och ett par segrar skulle göra dunder för tabelläget.

Senast spelade Örgryte lika på ett mot GIF Sundsvall och en av anledningarna till den prekära sitsen är försvarsspelet. Inför matchen har ÖIS, tillsammans med Gefle, släppt in flest mål av samtliga lag i serien.  Framåt har Edi Sylisufaj, som lånats in från IK Sirius, levererat enligt de höga förväntningarna med sex gjorda mål.

För Landskrona BoIS vidkommande ser situationen betydligt ljusare ut. Serieledare och tre raka segrar är så klart sådant som gör görgott för självförtroendet och vi hoppas att våra randiga pågar kan fortsätta på den inslagna vägen.

Av vårsäsongen återstår det två matcher och båda spelas hemma på Landskrona IP. Mot just Örgryte har det växt fram en liten rivalitet de senaste åren, och det är klart att vi går för tre nya poäng.

Skadeläget ser väldigt ljust ut. Samtliga spelare är tillgängliga och därmed uttagningsbara. Den breda truppen skapar en knivskarp konkurrenssituation som så klart främjar utvecklingen.

Det har varit ett fantastiskt stöd på Landskrona IP under hela säsongen, och det finns en anledning till att Landskrona BoIS är obesegrade hemma i Skåne. Vi satsar på en ny minnesvärd kväll för alla som håller på randigt och hälsar er varmt välkomna till en ny spännande drabbning.

Heja BoIS!!