Årets bästa publiksiffra (3716) fick se en galen tillställning på ett soldränkt Landskrona IP under måndagskvällen. Sju mål producerades på naturgräset och himmalaget stod, efter viss möda, till sist som segrare.

Slutsiffrorna skrevs till 4-3 och BoIS tog därmed den fjärde raka trepoängaren. De randiga målen gjorde Max Nilsson (2), Samuel Burakovsky och Frederik Ihler.

Under matchens första 20 minuter uppvisade BoIS en bländande fotboll. Örgryte hade förtvivlat svårt att freda eget mål och redan efter 5 minuter stod det 1-0 på resultattavlan. Ett fint BoIS-anfall som slutade med att Samuel Burakovsky gasade förbi sin försvarare och hittade in till Max Nilsson i straffområdet. Mittfältaren stötte enkelt bollen vidare i mål.

Därefter hade randigt ytterligare ett par-tre 100%:iga målchanser som dessvärre inte förvaltas. Att inte lyckas omvandla ett stort spelövertag till mål är alltid vanskligt och i den 23 matchminuten, i ÖIS första riktiga anfall, kom kvitteringen. Likt en blixt från klarblå himmel.

Gästerna fick energi av kvitteringen och BoIS-dominansen bedarrade betänkligt. Det var också göteborgarna som skulle göra nästa mål i matchen. Detta efter randigt slarv i uppspelsfasen.

Halvleken avslutades med stor dramatik. På övertid hade Örgryte en boll i stolpen och på det efterföljande anfallet lyckades Landskrona utjämna resultatet. Snabb omställning där Victor Karlsson hittade ut till halvlekens gigant, Samuel Burakovsky. Ytteranfallaren stegade in i straffområdet och placerade kyligt bollen i bortre hörnet.

2-2 i paus efter en minst sagt händelserik halvlek och det skulle knappast lugna ner sig i andra.

BoIS fick nämligen en drömstart. Fem minuter in i den avslutande akten återtog laget ledningen genom notoriske målskytten, Frederik Ihler. David Edvardsson vann boll strax utanför straffområdet och efter snyggt kombinationsspel mellan Vincent Sundberg och Ihler låg bollen i nätmaskorna.

Efter ledningsmålet fortsatte spelet att bölja och båda lagen fortsatte att skapa målchanser. Det skulle också produceras ytterligare. Med knappa tio minuter kvar att spela av ordinarie matchtid kom kvitteringen. Örgryte lyckades förvalta en hörna efter tafatt försvarsspel i eget straffområde.

Efter 3-3-målet var känslan att luften skulle gå ur BoIS men den här upplagan är verkligen annorlunda. Bara minuten senare återtog hemmalaget ledningen och man gjorde det efter ett mycket fin anfall.

Rassa Rahmani hittade ut till Adam Egnell, placerad strax utanför straffområdet. Mittfältaren slog ett svepande inlägg på bortre stolpen där Robin Dzabic nickade ner bollen till en framrusande Max Nilsson som forcerade bollen vidare i mål.

Helvilda glädjescener utspelades när den 19:åriga mittfältaren gjorde sitt andra mål denna afton och därmed blev stor matchhjälte.

Det gjordes nämligen inga fler mål på Landskrona IP och den stora hemmapubliken fick alltså återigen jubla tillsammans med sina älskade ränder.

Fyra raka segrar och poängen innebär att BoIS utökar sin serieledning ytterligare. Av vårsäsongen återstår det en ynka match och även den utspelas himma på Landskrona IP.

På söndag kommer Östersunds FK till Skåne i den 14 omgången. Avspark 13:00 och det hade varit fantastiskt roligt om vi lyckats kraftsamla ordentligt en sista gång innan sommaruppehållet tar vid.

Biljett till ÖFK-matchen

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som satte randig färg på Landskrona IP under gårdagskvällen. Ni håller på serieledarna.