Edwin Condrup blev 2016 års ungdomsstipendiat i BoIS. Vid årsmötet i veckan fick han ta emot ett stipendium på 10 000 kr från Landskrona BoIS ungdomsfond. Edwin, som fyller 18 år om två veckor, har inför den här säsongen flyttats upp i A-truppen.

Edwin Condrup började spela fotboll i IK Wormo men gick till BoIS som 12-åring 2011. Som ny i A-truppen är förstås målet den här säsongen att få en chans i 18-mannatruppen och kanske också göra ett inhopp. Edwin är defensiv mittfältare men är inte främmande för en mer offensiv roll.
– Jag känner att jag hela tiden utvecklas med den träning jag får nu, inte minst har jag blivit fysiskt starkare, säger Edwin, som också ger Joans Thern kredit för sin utveckling.
– Jag var ett halvår hos honom på Calcio i Osby och han har lärt mig mycket, inte minst att vara snabbare i tanken innan man får bollen och sedan inte ”drälla” med bollen när man väl har den.

Priset från BoIS ungdomsfond är 10 000 kronor.
– Jag har ännu inte tänkt på vad jag ska använda pengarna till. Det blir förstås en resa i samband med fotboll och drömmen vore om jag fick åka till London och träna med andra ungdomar i mitt favoritlag Arsenal, säger Edvin Condrup, som just nu går i gymnasiet på Gullstrandsskolan i Landskrona på det samhällsvetenskapliga programmet.

Vi säger ett stort grattis till Edwin och önskar honom lycka till med sin fotbollskarriär!

Text och foto: Bert Lundqvist