BoIS-laget hade på torsdagen en sista förberedande träning på hemmaplan. I morgon går resan till Kristianstad för uppladdning och övernattning inför matchen mot Mjällby på söndag. —Vi ska åka dit och göra jobbet. Det gäller att, som jag sa till killarna precis, börja ladda upp redan i kväll så att vi kommer väl förberedda. I morgon åker vi till Kristianstad, där vi umgås, har roligt tillsammans och går igenom förberedelser och snackar om matchen, säger Agim efter torsdags-träningen.

Laget har analyserat senaste matchen mot Ljungskile, och har givetvis koll på Mjällby och deras starka hemmafacit.

—Det är bara att gå ut och köra. Alla matcher är viktiga för oss och det är klart att vi vet att det är ett bra lag vi möter, det kommer mycket publik och det där. Vi har gått igenom Ljungskile-matchen och vet vad vi gjorde bra, respektive mindre bra. Vi var alla överens om att vi inte gjorde någon jättebra match, det var lite stillastående och där måste vi förbättra oss. Vi kan inte gå runt och slappna av och tro att vi ska vinna matcherna på det sättet. Vi måste ta jobbet, springa mer än motståndarna för att vinna. Därför har det varit väldigt fokuserat på träningarna i veckan, fortsätter han.

Senast BoIS vann på Strandvallen? 1998. Då blev det å andra sidan 6-0, de åtta efterföljande seriematcherna har BoIS fyra oavgjorda och fyra förluster. I år har Mjällby sju vinster och en oavgjord hemma på Strandvallen.

—Bara för oss att bryta deras hemmasvit. Och det ska vi göra genom att göra mål! Vi måste ha en bra, balanserad offensiv. När vi anfaller ska vi ha bra balans, vi vet att det kommer uppstå en och annan omställning. Jobbar vi enligt de linjer vi gjort på träningarna, vet vi att det kommer gå vägen. Men där är en motståndare också, Mjällby måste vinna för att kunna närma sig oss. Vi ska ha tålamod och skapa mycket chanser. Vi har fokuserat på offensiven, hur vi ska komma runt, hur vi ska hota. Det är en fin gräsmatta där uppe som vi kan rulla på, säger han.

Truppen är i stort sett samma som mot Ljungskile. Skillnaden är att Filip Pivkovski är tillbaka efter avstängning och går in i truppen. Därmed aviseras följande matchtrupp.

Ivo Vazgez, Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Saber Azizi, Viktor Svensson, Philip Andersson, Philip Ljung, Alexander Tkacz, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Thierry Zahui, Edwin Condrup, Kevin Jensen, Adi Nalic, Dino Mesic, Edafe Egbedi, Karim Sadat, Filip Pivkovski.

Många BoIS-supportrar väntas till Strandvallen, och för den delen också många hemmasupportrar. Agim uppmanar supportrarna till samma sak som Dino Mesic gjorde i går:

—Vinn ni på läktaren, så ska vi vinna på planen!

 

Text och foto: David Jönsson