För Landskrona BoIS Kevin Jensen leker livet just nu. Han har ett långtidskontrakt med klubben – till och med 2019 – han jobbar på för att ta en plats i A-laget men det kanske bästa av allt just för tillfället är att han har gjort landslagsdebut.

– Ja det var otroligt häftigt att få spela inte bara en utan tre landskamper på den allra första samlingen, berättar en glad Kevin när vi träffar honom på torsdagsträningen.
Kevin togs ut i den svenska U17-truppen till La Manga-lägret och fick speltid i samtliga tre träningslandskamper. Tidigare hart Kevin endast varit med på ett läger på Bosön. Detta var första gången han var inkallad till landslaget.
– Jag fick starta och spela en dryg halvlek mot Ungern. Mot Slovakien och Norge fick jag komma in och spela 40 minuter i vardera match, berättar han.
– Eftersom alla skulle få speltid så hade man gjort denna konstruktionen. Det gick riktigt bra och kändes att det funkade, förklarar han.

Kevin Jensen kom fram på allvar fjol då huvudtränare Agim Sopi lyfte upp honom i A-truppen. Killen som kom från Billeberga GIF visade sig kunna ta för sig direkt.
– Det blev kanske lite för många matcher totalt i fjol och jag blev sliten. Men nu känns det riktigt bra rent fysiskt, säger Kevin som för övrigt flyttat från hemmet i Tågarp till Helsingborg.

Kevins position är yttermittfältare på högerkanten. En plats han tänker fightas hårt för denna säsong.
– Ja jag ska verkligen försöka ge de äldre killarna en match, lovar han. Utvecklingen går åt rätt håll. Träningen flyter på och jag trivs fantastiskt bra med lagkompisarna. Nu är jag ju inte senast in och börjar kunna ta för mig lite mer i gruppen, skrattar han.

På lördag spelar BoIS årets kanske hittills tuffaste match då man möter genrepanda Fremad Amager i Danmark. Laget spelar i motsvarande Superettan.
– Jag hoppas jag får chans att visa upp mig, säger en förhoppningsfull Kevin.
– Under alla omständigheter ska det bli kul att få teambuilda med killarna. Det ser jag fram emot, garanterar han.

Text och bild: Lasse Möller