I morgon fredag bjuder Landskrona BoIS ”påläggskalvar” på en riktigt prestigeladdad träningsmatch då man klockan 18.30 tar emot Malmö FF:s U19-lag på Landskrona Idrottsplats konstgräs.

– Det ska bli kul att mäta krafterna med det lag som i fjol var uppe i SM-final för U17-lag. Deras U19-lag består till stora delar av just det laget och det roliga är att vi besegrade dem i gruppspelet, berättar Sebastian Malm, som är en av tränarna för BoIS U19-lag.
BoIS kommer att ställa absolut bästa tänkbara lag på benen i denna match.
– Alla som är tillgängliga, vilket bland annat innebär nyblivne landslagsmannen Kevin Jensen, Luca Petrovic, Jakob Andersson, Martin Jönsson med flera, säger Cheikh Sarr, ansvarig för U19.

Tyvärr har U19-truppen drabbats av tre allvarliga skador. Mest illa däran är Ahmad Al Shafie som bröt benet i samband med förra helgens träningsmatch mot Lunds BK.
– Nu är han opererad och mår efter omständigheterna bra. Borta är även Antonio Bellini med korsbandsskada och Asmir Karalic med en meniskskada, förklarar Sebastian.

Landskrona BoIS har gjort en seriös och rejäl satsning på U19 inför denna säsong. Truppen har vässats med ett antal duktiga nyförvärv och nu gäller det att se till att man är på tårna när serien börjar med match mot Lödde den 8 april.
– Vi möter förutom MFF även HIF, Kristianstad och Ängelholms FF innan seriestart så vi ska vara mycket väl förberedda, säger Sebastian.

Alla som är nyfikna på BoIS sparkapital bör ta sig ut till IP och kika på matchen. Det här handlar om U19-fotboll på hög nivå.

Text: Lasse Möller