En poäng mot Värnamo i måndags ska förhoppningsvis följas upp med tre mot Degerfors i morgon, fredag. Kort mellan matcherna alltså, men det är elva hungriga och poängsugna spelare som kommer ut till match. — Vi har jobbat med den här matchen både i går (onsdags) och i dag. Jobbat med återhämtning och hur vi ska agera i matchen i morgon, sa Agim efter träningen på torsdagseftermiddagen.

En del föräningar i både startelva och matchtrupp är att vänta. Alexander Tkacz och Karim Sadat är avstängda efter sina varningar senast. Philip Andersson röda kort mot Gefle renderade i en avstängning som sträcker sig till och med 10 augusti – även Philip är alltså avstängd mot Degerfors. Edafe Egbedi blev sent i matchen senast nersparkad av en motståndare och den snabbe yttern tvingas avstå morgondagens match.

— Han fick en rejäl smäll och foten har svullnat. Han joggade i dag men han har rejält ont, så vi tar inga risker, sa Agim.

På uppvärmningen till matchen mot Värnamo fick Adi Nalic en allergisk reaktion, kände sig svimfärdig och tvingades ställa in sin medverkan. Agim lugnar och säger att det var något högst tillfälligt och Adi har tränat för fullt i veckan och kan vara med i morgon.

— Det har väl varit ganska lugnt tempo på träningarna, det gäller att försöka återhämta sig på rätt sätt och vara så fräscha som möjligt till matchen i morgon. Samtidigt har vi jobbat med den kommande matchen, offensiva och defensiva bitar, sa Agim.

På ”spelare in”-kontot finns nyförvärven Alfons Sampsted, Joe Sise och Akram Mansour som alla är med i matchtruppen.

— De är spelklara så det är bara för dem att köra på, och visa vad de går för. Vi har tagit in de här killarna för att vi tror på dem. För att de ska höja oss, både på träning och match och bidra till ökad konkurrens. De är inte här som några turister utan målet är att de ska utveckla både sig själva och laget. De kommer hjälpa oss, sa Agim.

Agim aviserar följande matchtrupp:

Amr Kaddoura, Viktor Noring, Alfons Sampsted, Philip Ljung, Emmanuel Okine, Viktor Svensson, Jetmir Haliti, Adi Nalic, Filip Pivkovski, Igor Arsenijevic, Joe Sise, Måns Ekvall, Noor Zadran, Jakob Andersson, Emil Jönsson, Akram Mansour, Monday Samuel och Melvin Fritzhell.

Matchstart i morgon kväll, fredag, 19:00.

Här kan du läsa motståndarkollen, VIP-baren öppnar sina portar för uppladdning och AW redan 17:00. Lär mer HÄR.

Vi ses på IP!

 

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson