Under tisdagskvällen arrangerade Landskrona BoIS årets andra medlemsmöte. Hela 80 medlemmar tog sig till restaurangen på Landskrona IP för att få den senaste informationen från föreningen. För de som inte kunde närvara följer en sammanfattning nedan. 

Mötet inleddes av Jonas Pernet, bekant från Sabola, som presenterade den s.k. BoIS-nålen. En exklusiv randig pin som endast finns i 200 exemplar. Jonas har skänkt dessa 200 pins till BoIS till minne av sin far och farbror, Gösta Lansbo och Lennart Andersson. Jonas enda önskemål är att klubben säljer dem för 400 kr/st (pengarna går oavkortat till föreningen) och att bäraren lovar att ta ansvar för sitt uppträdande som supporter till Landskrona BoIS i samma anda som Gösta och Lennart. Initiativet mottogs med en stor applåd och redan efter mötet hade 10 st nålar köpts av andra randiga själar. Nålen kommer att finnas till försäljning i shopen på Landskrona IP och finns som sagt i begränsat antal.

Kassör Lennart Neander fortsatte därefter mötet med en ekonomisk redogörelse för 2018. Glädjande är att den senaste prognosen visar på ett plusresultat för året på ungefär 300 000 kr. Lennart förklarade att detta inte varit möjligt utan allt stöd från medlemmar, partners och kommun. De olika initiativ som startats för att hjälpa föreningen har varit helt avgörande för att vända på den negativa trenden som årets första prognoser visade. Föreningens likviditet är trots det fortsatt ansträngd och ett hårt arbete väntar även nästa år för att hämta igen det egna negativa kapitalet och att stabilisera kassaflödet.

Zebrafonden är ett av de initiativ som kommit från supporter- och medlemshåll under året. Via fonden har BoISare kunnat stötta klubben med valfri summa och under medlemsmötet lämnade två av initiativtagarna, Simon Hendin och Anton Jönsson, över en check till Landskrona BoIS på hela 111 111 kr. Även Anders Svensson från Tipsklubben1915 var på plats och berättade om att Tipsklubben1915 totalt genererat 40 000 kr till BoIS under 2018. Dessutom riktade samtliga närvarande ett stort tack till alla som stöttat via Septembergåvan, BoIS-hjälpen och mycket mer.

Innan klubbens nya sportsliga organisation släpptes fram hann även Klubbchef Max Lundmark med att berätta kort om Mötesplats IP och BoIS nya samhällsstrategi med fotbollsbaserade initiativ. Flera projekt har lanserats redan i höst och under 2019 kommer föreningen fortsätta göra aktiva insatser samtidigt som man arbetar med för att bli en av regionens starkaste aktörer på socialt arbete. Föreningen är övertygade om att goda insatser utanför plan gör för att klubben växer och att det i sin tur skapar förutsättningar för sportslig framgång.

Till slut var det dags att lägga fokus på fotbollen och först ut var klubbens nya Akademichef Tobias Celedon som berättade om hur ungdoms- och akademiverksamheten kommer struktureras. Medlemmarna fick också ta del av föreningens målsättningar som b.la. innefattar att bli 400 aktiva spelare 2023, att 3 spelare från egen verksamhet ska erbjudas A-lagskontrakt varje säsong och att öka antalet cuper, camper och andra arrangemang som klubben anordnar. För de som vill veta mer om Tobias och arbetet som väntar på ungdomssidan rekommenderar vi avsnitt 9 i BoIS-podden som går att hitta där poddar finns.

Avslutningsvis välkomnades Billy Magnusson och Max Mölder tillbaka till klubben. A-lagets nya tränarduo berättade om sina planer för seniorverksamheten och hur man under de senaste veckorna smygstartat med arbetet att skapa en kravbild på spelare och ledare. Billy och Max informerade också om det senaste kring truppen där 19 spelare för närvarande är kontrakterade. Tränarna poängterade att det är sannolikt att ytterligare några spelare kommer lämna klubben och att det därför återstår visst arbete med att rekrytera en trupp på 20-22 st spelare.

Det informerades också kort om den fotbollsgrupp som bildats (kan läsas mer om här) och hur man tillsammans med tränarna jobbat för att rekrytera spelare som verkligen vill vara i BoIS. För gruppen återstår nu ett fortsatt rekryteringsarbete där man framförallt tittar på spelare i regionen men också i den egna akademiverksamheten där det finns flera spelare som är aktuella för A-laget redan 2019.

Stort tack till alla medlemmar som besökte medlemsmötet. Vi hoppas att vi ses i shopen som har extraöppet inför jul onsdag-fredag nästa vecka.

Heja BoIS!

Bild: Zebrafondens Simon Hendin och Anton Jönsson lämnar över en check på 111 111 kr till BoIS ordförande Urban Jansson.