Perfekt väder, minusgrader och allt, när BoIS A-lag hade sitt första träningspass 2019 på torsdagseftermiddagen. —Jag och Max har väl varit ute på IP non-stop sedan vi skrev på, men detta var ju första riktiga dagen, det är nu det börjar på riktigt, sa Billy efterår.

— Killarna såg hungriga ut, de ville mycket. Och det var förvånansvärt bra bollkontroll för att vara första passet. Klart att det slinker in lite trötthet men ambitionen var beundransvärd. Inget gnäll, man ger och tar, säger Billy.

Det var spelövningar med boll under större delen av passet. Men närmsta tiden ligger fokus på att bygga upp och jobba med spelarnas fysik.

— Det känns jättebra att ha fått ett fys-team på plats, och att vi har en komplett stab från början. Det är Johnny Karlsson, Tomas Mårtensson och Björn Andersson (se även här) som kommer få en del av våra träningstider närmsta tiden och kommer hjälpa till att jobba med spelarnas fysik, i samspel med mig och Max naturligtvis, säger Billy.

Tidigare i veckan berättade Billy om läget i truppen och statusen på spelarna, och att man inledningsvis inte kommer vara full trupp de första träningarna.

— Vi för lite diskussioner med några spelare som vi vill ha in. I dag var vi 14 utespelare och 2 målvakter, sedan kommer ju Amr ansluta, Viktor kommer i morgon, Igor på lördag, sedan har vi Granit, Tkacz och Sumar som ännu inte är tillgängliga. Luka Petrovic från U19 var uppe och tränade i dag och kommande veckor kommer ytterligare några U19-killar att träna med oss.

Närmast väntar träning i morgon (fredag) samt ett pass på lördag förmiddag, där man främst kommer köra en del fystest och övningar. Billy med kompanjoner har sin plan klar kring ”fysiken”.

— Sedan är det ju en balans också, jag känner av med Tomas, Jonny och Björn där kanske framför allt Tomas kommer titta extra noga om vi behöver ta av någon från plan, eller lätta på belastningen. Samtidigt måste man tänja på gränserna också, så vi orkar belasta hårdare senare under säsongen. Men vi är lyhörda, samtidigt har vi som sagt ledare som är väldigt kompetenta. Vi ska förbättra spelarnas fysiska status, samtidigt som vi ska hålla dem på planen. Vi är på det klara hur mycket vi kan trycka på, sedan vet såklart spelarna själva också, avslutar Billy.

Närmast väntar träning på fredag 16:30-18:00 och lördag 10:30-12:00.

Text
  • David Jönsson