BoIS premiärspelade förra helgen mot Mjällby, på lördag 15:00 spelas årets första hemmamatch när danska BK Frem kommer till Landskrona IP. —Det blir intressant att se hur bra vi klarar att stå upp så här pass tidigt i vårt lagbygge, säger Billy efter fredags-träningen.

Till morgondagens match sker några förändringar både i trupp och startelva. Provspelaren Kofi Yeboa Addae går bland annat in från start. Startelvan i morgon mot BK Frem:

Kevin Alin

Dennis Olofsson – Philip Andersson – Viktor Wihlstrand – Kofi Yeboah Addae

Jakob Andersson – Igor Arsenijevic – Emil Jönsson

Kevin Jensen – Max Mårtensson – Linus R Olsson

Avbytare:

Beck Dane Wallgård, Jesper Lernesjö, Luka Petrovic, Robin Hofsö, Filip Olsson, Jacob Ondrejka, Joel Sundström, Ivan Majetic, Hampus Nilsson, Hampus Ferhm.

— Vi vilar Måns som en ren säkerhetsåtgärd. Vi har kört hårt senaste veckorna och han har fått en liten överbelastning, han känner sig stram i låret. Filip Olsson fick en smäll på knät i internmatchen för två veckor sedan men han är tillbaka och kommer få speltid i morgon. Robin Hofsö ska väl komma in och spela 20-25 minuter, kommenterar Billy de förändringar i truppen jämfört med senast.

— Sen kommer vi göra en del byten under matchens gång, vi har ett antal byten planerade i paus. I och med att vi kört så hårt med tuff belastning under träningsveckan och stegrat ett snäpp till i tuffhet, känner jag att det är lagom att ligga på maximalt 60-65 minuters speltid för killarna. Ambitionen är att de flesta ska spela däromkring, kanske att det blir någon enstaka som kör längre, som Philip förra matchen. Men vi kommer göra byten efter 45 minuter, sedan efter 60 och möjligen något vid 70, säger Billy.

Laget har pratat kring matchen mot Mjällby och även tittat på video, och Billy står fast vid känslan han hade dagen efter matchen.

— Offensivt hade vi, framför allt i första halvlek men även några i andra, en del sekvenser där vi kommer rätt kring hur vi vill stå med laget. Vi hittade de ytor vi vill och kunde spela igenom Mjällbys försvarslinjer och få rättvända spelare. Därifrån och och sista tredjedelen har vi inte lagt så mycket tid på än så länge. I speluppbyggnaden, när vi inte for iväg med våra innermittfältare utan jobbade bakom och mellan deras linjer och spelare, märkte vi att Mjällby fick problem. Samtidigt vill vi ha spelbredd på våra yttrar, det ska vi fortsätta med och det har vi både visat och tjatat om i veckan. Vi vill ha rörelse på innermittfältarna, men inte heller bli överambitiösa och ta bort ytor från varandra, säger Billy.

— Vi har lagt mer tid på hur vi ska spela upp oss i banan, spela igenom motståndarens första två linjer. Sedan kommer vi efterhand lägga mer krut på sista biten. Defensiven var generellt sett bra, några individuella misstag, och vi försvarade vid några tillfällen sämre på kanten, där vi fördelade fel mellan ytterforward och ytterback. Oavsett är det viktigt att vi inte tänker “nu har vi gjort det bra en gång, nu är vi nöjda”. Det var inte så att vi gjorde en klockren insats mot Mjällby, det krävs att vi fortsätter göra det vi ska, fast lite bättre hela tiden.

Motståndaren BK Frem innehar en mittenposition i sin serie (tredje nivån i Danmark) och återstartar sin serie 9 mars. BoIS och BK Frem möttes för första gången 1922 och lördagens match mellan lagen blir den 22 i ordningen.

— Vi har inte lagt någon direkt fokus på Frem. Jag tror att det är deras fjärde träningsmatch vilket innebär att de ligger lite före oss i förberedelserna. Sedan är danska lag ofta bollskickliga och intensiva fysiskt. Jag tyckte Mjällby var bra, här tror jag vi får en lite annorlunda motståndare och det blir intressant att se hur vi lyckas stå upp så här pass tidigt i vårt bygge, avslutar Billy.

BoIS – BK Frem, avspark lördag 15:00 på Landskrona IP (konstgräsplanen).

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS