Samtliga av våra äldsta akademilag tog nya segrar under påskhelgen hemma på IP

U19 vs BK Olympic (4-0)
U19 började starkt i första halvlek och tryckte ner Olympic rejält på egen planhalv med ett stort bollinnehav och bra presspel som gång på gång tvingade de gröna gästerna att slå långt för att freda sitt mål. Trots det stora övertaget dröjde det 31:a minuten innan Elias Saber gjorde 1-0 på en frispark och det resultatet höll sig till halvtid.

I andra halvlek flyttade Olympic upp sina utgångspositioner, något som jämnade ut matchbilden, men samtidigt gav BoIS fina ytor bakom gästande backlinje att anfalla på. Inbytte Edvin Istrefi nyttjade detta på ett bra sätt med både ett mål och assist innan Elias Saber avslutade med att göra sitt andra mål för dagen. Mål: Elias Saber 2, Edvin Istrefi, David Ahlberg.

U17 vs Ängelholms FF (3-2)
Senast U17 mötte ÄFF för några veckor sedan åkte man på ett riktigt respass efter några fina resultat i Ligacupen. Med det i bagaget var det ett revanschsuget lag som gick på Landskrona IP i torsdags kväll. Publiken fick se en jämn match i högt tempo där BoIS hade ett flertal lägen att ta ledningen men inte fick in bollen. Istället var det gästande ÄFF som gjorde matchens första mål och 0-1 i halvtid.

I andra halvlek tog hemmalaget över taktpinnen allt mer och visade under långa stunder upp ett moget och resolut spel där gästande ÄFF mestadels fick rikta in sig på sporadiska kontringar. BoIS övertag resulterade i två mål från Camil Jebara och ett från William Olsson. Ängelholm fick in en reducering i 86:e minuten vilket skapade en del nerv i matchen men BoIS höll i från och tog tre nya poäng.

U16 vs Örgryte IS (3-2)
U16 mötte för andra helgen i rad ett lag från Göteborg och denna gång var det Örgryte som stod för motståndet och precis som BoIS hade gästerna från Göteborg inlett seriespelet med en vinst och en förlust. Det blev en jämn match publiken fick vittna där BoIS tog ledningen innan ÖIS reducerade och sedan tog ledningen med 1-2. Precis som i U17:s match blev slutet dramatiskt, i den 78:e minuten kvitterade BoIS i tilltrasslad situation och med fyra minuter kvar av ordinarie tid hittade Stefan Ljepoja Jazz Johansen med en öppnande passning och fri med målvakten gjorde Jazz inga misstag. Mål: Philip Rothoff, Samuel Combelles, Jazz Johansen.