BoIS tar emot ett rutinerat Östers IF på torsdag. Det är ett lag med stor allsvensk rutin men också ett lag med hög snittålder. BoIS har 23,22 i snittålder och Öster 26,13 vilket är en stor skillnad i en trupp.

Framförallt är det i offensiven som Östers IF har riktiga åldermän i form av Dragan Kapcevic (33), James Keene (33) och David Johannesson (32). Men även i övriga lagdelar finns det gott om rutin. Mest känd är väl Johan Persson (35) som kom tillbaka till Öster i somras från Helsingborgs IF. Persson gjorde 112 matcher och 15 mål för BoIS i Superettan 2008 – 2010. I övrigt finns inga aktuella kopplingar mellan Öster och BoIS spelartrupper. I mål återfinns Robin Malmqvist (32) som har rötterna i Öster men även hunnit med spel i Halmstad BK, Assyriska och Tromsö i Norge. 

Däremot har Karl-Gunnar Björklund gjort comeback på Östers bänk. Björklund som ofta ses på Landskrona IPs sittplatsläktare och har ett förflutet som assisterande i BoIS under klubbens senaste allsvenska period. Björklund har också tränat Ängelholms FF så sent som 2017. 

Offensivt är det David Johannesson på 6 mål som är lagets effektivaste spelare. Dragan Kapcevic har gjort fem mål i år, alla fem på de sista två hemmamatcherna för året. 25 spelmål har det blivit under säsongens 30 matcher för laget. Även unga löftet Carl Johansson, 21 år, har hunnit med fem mål. Johansson har också 2 U21-landskamper och 10 U19-landskamper bakom sig.

Även Öster lyfter fram den lokala förankringen i laget. Truppen består av 21 spelare varav 13 är från Småland och 9 från Växjö. Fem spelare har rötterna i nordvästra Skåne. Öster såg länge ut som en klar avstigningskandidat i botten av Superettan men spurtade bra och har riktigt bra form. De fem senaste matcherna har slutat:

Seger borta mot Västerås med 2-1
Förlust borta mot Mjällby  med 2-3
Seger hemma mot Syrianska med 4-0
Förlust borta mot Degerfors med 0-2 
Seger hemma mot Frej med 4-0

Returen spelas på Myresjöhus Arena som invigdes I September 2012. Arenan tar 12 000 åskådare och i år kom Öster femma i Superettans publikliga med ett snitt på 2267 åskådare. Det har blivit 4 segrar på hemmaplan och två på bortaplan under året. 

Biljett- och publikinformation till morgondagens match hittar ni här

Text
  • Torgny Andersen
Foto