Äntligen premiär! Söndag 16:00 drar Ettan Södra igång och BoIS inleder med match mot Oskarshamn på bortaplan. -Det har märkts att vi närmar oss premiär, en viss form av anspänning på träningarna, lite hetare. Det ska bli kul, sa Billy efter sista träningen inför match.

Laget tränade på konstgräset på fredagseftermiddagen. Spel, fasta situationer och överlag en ganska avslappnad stämning. Det var i alla fall det man kunde läsa av från sidlinjen.

-Det är väl framför allt sedan i måndags man märkt av lite skillnad på träningarna. Vi fick ju definitivt besked om spel förra veckan, men man har märkt en viss form av anspänning, det har varit lite hetare och alla har ju tankar om vem som ska starta, och så vidare, så det har vi väl känt av lite, sa Billy efter träningen.

Man slipade på startelvan men hur den ser ut håller man för sig själv.

-Vi bestämde oss väl i samband med torsdagsträningen, att just dessa elva får starta den här gången, fortsatte han och la till följande kring det faktum att att det numera är tillåtet med fem byten under match.

-En möjlighet. Vi vet ju aldrig exakt hur matchen kommer att se ut, eller hur våra spelare kommer att se ut. Det finns många scenarion där fem byten kan vara användbart. Fem byten kan behövas rent fysiskt, men också där vi känner att vi har många bra alternativ på bänken, och att man vill få in nya spelare i matchen. Men vi resonerar väl inte sådär jättemycket över det, kan vi utnyttja det ska vi förstås göra det, fortsatte han.

På söndagsförmiddagen avgår bussen mot Oskarshamn. Billy pratar om noggrannheten i att ha avstånd mellan varandra, och meddelar att man planerar stanna i Växjö för en bensträckare och intag av lunch i form av pasta med kyckling.

Hela truppen är tillgänglig, förutom Alexander Tkacz.

-Han har en lättare skada. Det är ingen större fara, i dag tränade han för fullt men han står över på söndag. Melker Heier och Luka Petrovic kommer spela med U19, fortsätter han.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Jesper Lernsjö, Viktor Wihlstrand, PAssi Prudence, Philip Andersson, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Dennis Olofsson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, William Kvist.

  • Publikrekord! Vi försöker slå publiksiffran från Oskarshamn hemma förra säsongen (2056). Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • I torsdags tog BoIS-TV ett snack med Billy Magnusson om läget i laget och om premiären på söndag. Se BoIS-TV HÄR.
  • BoIS och Oskarshamns AIK möttes för första gången 2015. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Oskarshamns AIK genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • Oskarshamns AIK – BoIS, matchstart söndag 16:00 på Arena Oskarshamn. Matchen spelas utan publik.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS