Efter 1-1 i premiären mot Oskarshamn tog BoIS första trean hemma mot Eskilsminne i onsdags. Nu väntar en ny, tuff bortamatch mot Skövde AIK.

Söndag 15:00 ställs BoIS mot Skövde AIK och det blir den tredje matchen på åtta dagar. Till matchen mot Eskilsminne skedde tre ändringar i startelvan jämfört med premiären, och det återstår att se om det blir några ändringar till matchen mot Skövde. BoIS har för övrigt på de två inledande matcherna använt 18 olika spelare.

Jonathan Asp missar söndagens match.

– Jonathan har en liten känning. Inget allvarligt, men som en säkerhetsåtgärd väljer vi att vila honom i morgon. Dessutom kommer Luka Petrovic och Melker Heier spela med U19, säger Billy.

Truppen ser ut enligt följande:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Jesper Lernesjö, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Dennis Olofsson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, William Kvist.

Det kan noteras att Skövde i år valt att tillägna sitt bortaställ till det allsvenska kvallaget från 1970. BoIS och Skövde spelade då 2-2 i sista kvalmatchen vilket tog BoIS till Allsvenskan. Passande inviger man stället i matchen mot BoIS. Skövde har för övrigt inlett serien med att spela just 2-2 i båda matcherna.

  • Publikrekord! Vi försöker slå publiksiffran från Skövde hemma förra säsongen (1708). Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och Skövde AIK möttes för första gången 1969. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Skövde AIK genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • Skövde AIK – BoIS, matchstart söndag 15:00 på Södermalms IP. Matchen spelas utan publik.
Foto
  • Nisse Nilsson