BoIS åkte på storförlust i lördags mo Värnamo, vilket för övrigt var första förlusten i seriespel på över ett år. Laget har analyserat förlustmatchen. -Vi började tumma på våra principer. Vi har tittat på matchen, försökt ta lärdom och gå vidare. Samtidigt får vi inte glömma vad det är vi gjort bra det senaste ett och ett halvt åren, säger Billy.

Vi fick en pratstund med Billy efter tisdagsträningen, dagen innan match. Laget har analyserat matchen mot Värnamo i lördags och det här är Billys analys.

-Känslan är att vi gjorde en klart okej första halvlek. Vi kontrollerade matchen bra, hade bra presspel och även om vi kanske inte skapade några hundraprocentiga lägen så lyckades vi ta oss in i ytor där vi med lite bättre avslut kunde skapat något farligt. Värnamo låg och fiskade med sina ytterforwards, men det kändes som vi höll dem från målet ganska bra, inleder han.

-Vi kom ut bra i andra halvlek och gjorde 1-0 och fortsatte göra bra ifrån oss ungefär tio minuter in. Sedan tappade vi konceptet, vi började tumma på våra principer defensivt och det fanns hål i oss. Då är Värnamo inte sämre än att de utnyttjar det. De gör mål, det blir lite frustrerat hos oss, vi försökte jaga och då blev det ännu mer ostrukturerat. Vi har pratat om vikten av att inte tumma på detaljer, det har vi varit bra på att inte göra tidigare, säger han.

Spelarna har fått klipp de tittat på.

-Vi har tittat på saker med boll, där vi hamnar fel i positionerna och är sårbara när vi väl tappar boll. Det är nog första gången sedan jag och Max tog över, som vi fått visa ett antal klipp där vi fuskar i hemlöpet.

-Nu blev det en sån dag där vi mötte en bra motståndare och efter 60 minuter tappar det. Det finns nog olika anledningar till det. Men någon gång händer det. Nu har vi sett det, tagit lärdom av det och försökt gå vidare. Vi får heller inte glömma bort vad det är vi gjort bra under ett och ett halvt års tid, säger han.

Philip Andersson fick utgå med huvudskada senast, men sju stygn senare är han redo för match igen. Jonathan Asp är ännu inte helt redo för spel, men han gjorde under tisdagen sin första fulla fotbollsträning på ett tag. Nicklas Nielsen är fullt frisk efter att ha varit krasslig förra veckan, och är tillbaka i matchtruppen.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Jesper Lernesjö, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Patrick Nwadike, Dennis Olofsson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, William Kvist, Nicklas Nielsen.

Onsdagens motståndare FK Karlskrona har inlett serien med två förluster och två oavgjorda.

-Vi tittade på Värnamo-matchen i måndags, och i dag (tisdag) har vi tittat på Karlskrona. De har två oavgjorda och två uddamålsförluster. Det är ett välorganiserat lag, har ett lite lägre försvarsspel och är bra på omställningar. Det är ett bra lag som varit med bra i alla matcher de spelat. Det gäller att vara noggranna, dels positionera sig rätt med boll och försöka undvika att åka på några omställningar. Men när det väl händer, ska vi se maxlöpningar och visa det som kännetecknar oss, avslutar Billy

  • Förra matchen slog vi publikrekord! Det såldes hela 2074 fiktiva biljetter! Tack till alla som köpte. Till matchen mot Karlskrona vill vi försöka slå rekordet igen. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och Karlskrona FK/AIF möttes för första gången 1982. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Karlskrona genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • FK Karlskrona – BoIS, matchstart onsdag 19:00 på Västra Mark IP. Matchen spelas utan publik.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS