Lördag 15:00 möter BoIS Motala i årets fjärde bortamatch. Förhoppningsvis tar man sin tredje raka bortaseger.

Som bekant tappade BoIS 4-1-ledning till 4-4 mot Lund i hemmamatchen förra helgen. Laget har gått igenom matchen grundligt och vill bygga vidare på det som trots allt var bra.

-Vi har utvärderat matchen och tar lärdom av den. Samtidigt bygger vi vidare på det som var bra, och det som varit bra tidigare under säsongen, säger Billy och konstaterar om Motala:

-Motala är ett av de lag i serien som vill äga mycket boll, och de har ett bra rörligt spel. Det kanske blir så att vi själva inte kommer äga så mycket boll vi brukar.

Motala har inlett serien med två oavgjorda och fyra förluster.

BoIS nådde alltså oavgjort i senaste hemmamatchen mot Lund, och 1-4-förlust i hemmamatchen mot Värnamo dessförinnan. På bortaplan har BoIS däremot en fin resultatrad. Efter 1-1 mot Oskarshamn i premiären har BoIS nu två raka segrar, och i dessa matcher fem gjorda mål av Linus Olsson som är i skytteligatopp på totalt åtta gjorda mål.

BoIS får försöka förlänga bortasviten utan Kevin Jensen.

-Han är lite irriterad i baksidan av låret. Han har ett program han följer, och det kan bli så att han vilar ytterligare någon match, säger Billy.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Jesper Lernesjö, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Dennis Olofsson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Hampus Ferhm, William Kvist, Jonathan Asp.

  • Se veckans BoIS-TV HÄR.
  • Publikrekord! Till matchen Motala försöker vi slå förra årets hemmasnitt (1708). Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och Motala AIF möttes för första gången 1935. Morgondagens match blir den 25 genom lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Motala AIF genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • Motala AIF – BoIS, matchstart lördag 15:00 på Idrottsparken i Motala. Matchen spelas utan publik.

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS