Surt poängtapp senaste hemmamatchen (4-4 mot Lund). Förhoppningsvis börjar man bygga en ny hemmasvit när Qviding kommer till IP på onsdagskvällen. -Ett ungt, hungrigt och frejdigt lag med tydlig spelidé. Det gäller bland annat att, precis som vi gjorde mot Motala senast, att vara oerhört noggranna i defensiven, säger Billy inför matchen.

Jag fick en längre pratstund med Billy efter onsdagens träningspass. Efter den drygt timlånga träningen var några kvar och matade avslut, några stod och lattjade med bollen och en del stretchade.

-Man kan väl egentligen säga att återhämtningen börjar när slutsignalen går. Det är extra noga att se till att killarna joggar ner efter matchen innan man sätter sig i bussen, se till att vi får mat till arenan, få igång återhämtningsprocessen direkt. Sedan handlar det om att anpassa träningarna därefter. Och de som inte spelade så mycket under matchen, får lite tuffare träning, säger Billy.

Tittar vi tillbaka på senaste matchen, borta mot Motala i lördags, så kan Billy och Max framför allt konstatera den stora skillnaden från matchen mot Lund (4-4) helgen innan.

-Det glädjer mig att se att vi drog lärdom av hur vi hanterade ledning mot Motala, kontra Lund. Mot Lund spelade vi riktigt bra fotboll fram till domaren hittade straffen (som gav 4-2). När motståndaren då får den vittringen, så måste vi agera mer som vi gjorde mot Motala. Inte ge motståndarna energi, spela i rätt ytor, mer riksminimering och förstå hur vi ska spela hem matchen. Klart man vill utöka ledningen, men det är väldigt viktigt med defensiv balans, framför allt på ytor som är mindre hotande. Den stora skillnaden mot Motala jämfört med matchen mot Lund, är att det mot Motala var få felbeslut, en ruskig energi, alla var påkopplade och balanserade, säger han.

-Jag har sagt det förr, det är en styrka hos en människa. Denna gruppen har den styrkan, att välja rätt väg vid en motgång. Analyserar, tar åt sig, diskuterar, går vidare. Inte peka finger, det finns det andra som kan få göra. Så det var roligt att se, fortsätter Billy.

BoIS vann som bekant mot Motala med 3-1, efter mål av Viktor Wihlstrand, Linus Olsson och Dennis Olofsson. Vi kan därmed konstatera att ”Wilas” ligger tvåa i interna skytteligan, bakom Linus Olsson som även leder hela seriens skytteliga (9 mål).

En bit bort satt Niklas Nielsen och stretchade, och jag kom att tänka på några sekvenser från en match för några omgångar sedan, där Nielsens intensiva press på motståndarnas målvakt och försvarare, ofta resulterade i antingen bollvinst eller ett vunnet inkast.

-Anfallspress är effektivt, det har vi varit bra på och försökt utveckla ännu mer. Jag tycker också vi blivit mer varierade i hur vi pressar. Motståndarna är ju inte dummare än att de också läser av oss, allt från hur vi pressar till hur vi agerar när vi blir utsatta för press, säger han.

På onsdag kväll, matchstart 19:30, ställs BoIS mot ett Qviding mot inledde serien med tre förluster, men som därefter ryckt upp sig och kommer från närmast från en seger mot Assyriska.

-De gjorde en bra match mot Assyriska. Jag har sett några matcher, bland annat den senaste som ju alltid är mest intressant. De har ett ungt hungrigt lag, frejdiga som har en tydlig spelidé både med och utan boll. De vann mot Assyriska av en anledning, och de kommer göra allt för att plocka poäng på IP. Det gäller att, precis som mot Motala senast, att vara oerhört noggranna defensivt, intensiva och hitta rätt linjer i vårt presspel, säger han.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Jesper Lernesjö, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Dennis Olofsson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Hampus Ferhm, Jonathan Asp.

  • Publikrekord! Till matchen Qviding försöker vi slå förra årets hemmasnitt (1708). Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och Qviding möttes för första gången 2003. Morgondagens match blir den 17 genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Qviding genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • BoIS – Qviding FIF, matchstart onsdag 19:30 på Landskrona IP. Matchen spelas utan publik.
Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson