Efter ett några veckor långt serieuppehåll, återstartar serien för BoIS på söndagen. Match i Linköping mot FC Linköping City som ännu inte förlorat på hemmaplan. -Ett individuellt skickligt lag, det gäller att sätta ett bra försvarsspel och därefter vara hotande framåt när vi får möjlighet, säger Billy inför matchen.

Tack för ert stöd!

Fortsätt gärna köpa fiktiva matchbiljetter! Swisha 25 kronor per fiktiv biljett till 123 2200 152. Mer info längst ner.

Några dagar har gått sedan cup-segern mot Rosengård i tisdags. William Kvist avgjorde i förlängningen och gruppen har tittat igenom matchen.

-Vi har haft ett kort snack om den matchen. Vi såg något klipp, det finns en del vi kan ta med oss och använda oss av på söndag. Vi har pratat om offensiven, hur vi ska bearbeta motståndarna. Sedan fanns det saker vi kunde gjort bättre. Men det var en stabil insats utifrån att det aldrig är en lätt typ match. Vi hanterade det bra och vann rättvist, även om det var en tuff match, summerar Billy.

Laget tränade på konstgräsplanen på fredagseftermiddagen i strålande solsken. Fortsatt sommarväder väntas resten av veckan och efter träningen samlades gänget för att gå igenom schemat för matchdagen och vikten av bra förberedelser. 09:00 rullar bussen och 16:00 blåser domaren för matchstart.

Motståndaren FC Linköping City har funnits sedan 2009, och ersatte då Linköping FF, som i sin tur var en sammanslagning av IF SAAB och BK Derby. Det blir BoIS första match mot nuvarande lag, och första matchen i Linköping sedan 1985.

-Linköping är ett individuellt skickligt lag. Det gäller att ha ett bra försvarsspel, det har vi pratat om en del. Vi börjar där, och samtidigt ska vi fortsätta vara trygga med vårt anfallsspel. Vi brukar tycka om att möta lag som vill lira. Men som sagt, bra försvarsspel, men samtidigt vara hotande när vi har möjlighet. Inte bara tycka det är bra med massa bollinnehav, säger han.

Killarna fick reda på startelvan efter träningen, och såhär resonerar Billy kring hur han väljer ut de elva som ska starta.

-Nu har vi en period bakom oss där vi varit lediga, och det finns några spelare som inte är tillgängliga. Annars är alla uttagningsbara, vi har ingen som haft problem av de 120 minuterna mot Rosengård. Vi tar ut det lag som ser bäst ut för dagen, killarna ser pigga ut, säger han.

Vad gäller skadeläget säger Billy:

-Linus gör ett rejält test på måndag med Tomas, och mycket tyder på att det blir positivt. I så fall kör han igång igen på tisdag och är tillgänglig till onsdag. Där vi befinner oss med det tuffa matchschemat måste man tänka till en extra gång så man inte slänger in spelare och chansar. Utifrån det har vi lagt upp det såhär tillsammans med Tomas, och förhoppningsvis funkar testet, säger han.

-Alex Tkacz ska gå in i riktig fotbollsträning på måndag har vi tänkt oss. Vi har skyndat långsamt, lite med tanke på hans historik så han har fått tid på sig att bygga upp sig. Får han inga bakslag efter dagens träning, han var med första halvan, så räknar vi med att han går igång för fullt på måndag. Då får vi en spelare till, säger han.

-”Kaddo” går hur bra som helst, även om det är en bit kvar givetvis. Sumar är inte aktuell nästa vecka, förhoppningsvis kan han köra igång lite med boll, annars är det lite vecka för vecka med honom. I Robins fall så har han sitt knä i en skena och får egentligen inte göra någonting på sex veckor. Så han får köra överkroppsträning, säger han.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Måns Ekvall, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Melker Heier, Dennis Olofsson, Oscar Peterson, Emil Jönsson, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, William Kvist.

  • Publikrekord! Till matchen Linköping försöker vi slå förra årets publiksnitt. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och nuvarande FC Linköping City har aldrig mötts. BoIS har dock mött flera Linköping-lag genom åren. Klicka HÄR för att komma till sökfunktionen på BoISHistoria.se och leta bland de olika matcherna.
  • FC Linköping City – BoIS, matchstart söndag 16:00 på Linköping Arena. Matchen spelas utan publik.
Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson