Drygt en och en halv vecka har passerat sedan senaste matchen, 4-0-seger mot Tvååker onsdagen 12 augusti. Efterföljande helg skulle man spelat mot Lindome, men som bekant blev denna framflyttad. Nu väntar en efterlängtad match när BoIS möter Trollhättan på lördagskvällen. -Vi har i stället för matchen förra helgen kunnat köra på med flera fulla pass, vi har haft en bra träningsvecka, säger Billy om senaste tiden.

Det var ett gäng spelsugna pojkar som tränade på IP på fredagseftermiddagen. Spel varvat med lite fasta situationer var en del av vad som stod på schemat. Passi Prudence som åkte på en lättare skada mot Tvååker har fått extra tid att kurera sig, och till exempel har Linus Olsson fått några extra pass att träna upp sig, efter sin skada mot Rosengård.

-Amr och Robin har ju fortfarande en bit kvar. Sumar är inte i fotbollsträning ännu, och William Kvist har varit lite krasslig i veckan så han står över. Dessutom har ju Linus kunnat träna på, Tkacz som ju var tillbaka redan mot Tvååker har kunnat träna på för fullt också, sa Billy bland annat i veckans BoIS-TV.

-Vi ska göra vår sak, vara intensiva både med och utan boll, och göra det vi snackat om. Trollhättan har väl ändrat en del i sina positioner, hårt arbetande lag som brukar skapa en del chanser. Viktigt att vara nogranna där, samt att fortsätta fokusera på vår egna prestation, fortsatte Billy.

Han har tagit ut följande trupp:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Melker Heier, Dennis Olofsson, Oscar Peterson, Emil Jönsson, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, William Kvist.

Intervju med Jonathan Asp

Undertecknad fick en pratstund med vänsterbacken Jonathan Asp efter fredagens träning.

Vad har ni snackat om i dag?

-Vi har förberett oss inför Trollhättan, hur vi ska ta oss an den matchen. Vi har fokuserat mest på oss själva, framför allt det presspelet vi hade mot Tvååker förra matchen ska vi ta med oss och även om det är bortaplan ska vi gå ut och vara jäkligt aggressiva och köra på från start.

Vad ska ni göra för att bibehålla det offensiva spelet ni hade mot Tvååker?

-Jag tror mycket ligger i det jag sa innan, att vara aggressiva i presspelet. Kan man vinna nån boll lite högre upp så är det närmre till målet också och kan man vinna nån boll där kan man kanske få några ”enkla lägen” om man säger så.

Fasta situationer, ni tränade en del på det under dagens träning, hur stort vapen är det för er?

-Jag tycker det är väldigt viktigt. Vi har ju gjort rätt mycket mål på fasta också, det är ett bra vapen för oss och vi är duktiga på det. Kan vi ett spelövertag i matchen och skapa fasta situationer kan vi få ett övertag på det sättet, för vi är farliga, och det ska vi fortsätta vara.

Du körde några frisparkar precis på Max Mölder, och du har en bra konkurrent i Nicklas Nielsen.

-Absolut. Nicklas har också en bra fot. Ju fler vi är, ju fler möjligheter har vi att göra mål.

Hur känner du kring din egen insats så här långt under säsongen?

-Det blev lite hackigt i början, med tanke på jag hade någon skavank, och hade lite ont vilket var jättetråkigt. Men nu känner jag att jag är i jättefin form och kommit tillbaka, så nu är det inga konstigheter.

Som supporter tittar man gärna en hel del på tabellen, hur mycket tittar ni spelare på den, och snackar ni nåt om det?

-Jag skulle inte vilja säga att vi snackar jättemycket om det. Vi har ett mål, och det är det som vi kör på. Vi tar en match i taget, det låter kanske lite tråkigt men så är det, vi snackar inte så mycket om just tabellen.

  • Publikrekord! Till matchen FC Trollhättan försöker vi slå förra årets publiksiffra mot dem. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • Klicka HÄR för att se veckans BoIS-TV med Billy Magnusson.
  • BoIS och FC Trollhättan möttes för första gången 2009. Söndagens match blir den nionde genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och FC Trollhättan genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • FC Trollhättan, matchstart lördag 18:00 på Edsborgs IP. Matchen spelas inför ett begränsat antal åskådare, inga bortasupportrar. Läs mer på FC Trollhättans hemsida HÄR.
Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson