Lördagens match mot Assyriska lär bli en sevärd match mellan två lag som vill hänga kvar i toppen. Dessutom gör Sumar Almadjed comeback efter en längre tids skadefrånvaro.

TACK FÖR ERT STÖD! FORTSÄTT GÄRNA KÖPA FIKTIVA MATCHBILJETTER! SWISHA 25 KRONOR PER FIKTIV BILJETT TILL 123 2200 152. MER INFO LÄNGST NER.

Det är fredag eftermiddag och fystränaren Jonny är i full gång med inledande uppvärmning. Jag får en pratstund med Billy innan han och Max ska ta vid. Vi börjar med förra helgens match mot FC Trollhättan. BoIS fick 2-2 efter ledning två gånger om. Gruppen har under veckan på sedvanligt vis analyserat matchen.

-Vi har tittat på matchen mot Trollhättan, kört några tuffare pass, framför allt i tisdags, och sedan har vi förberett oss inför matchen mot Assyriska. Dels genom videoanalys men givetvis också ute på plan. Vi känner oss redo för match, säger Billy.

-Mot Trollhättan kändes det som vi inte riktigt fick den kontrollen som vi brukar. Sista 20 kändes det som vi hittade lite bättre vägar och så hade vi velat att det skulle se ut redan från början. Vi vill attackera snabbt framåt men samtidigt ha kontroll på saker och ting, och det hade vi inte fullt ut. Philip i mål gjorde några bra räddningar samtidigt som vi hade några lägen vi borde förvaltat bättre, fortsatte Billy.

Sumar Almadjed är tillbaka efter en längre periods skadefrånvaro och det var en spelsugen pojke som sprang runt på B-planens gräs.

-Med Sumar på banan får vi en bolltrygg spelare som både kan göra sin gubbe med bollen, men som framför allt har en förmåga att skapa trygghet för övriga. Han är duktig på att skära linjer, det vill säga slå av motståndarnas lagdelar med sina passningar. Unika egenskaper, säger Billy.

En annan glädjande nyhet är att Viktor Wihlstrand förlängt sitt avtal med BoIS. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2022.

-Han är inne på sin andra säsong och visade redan förra året vilka egenskaper han besitter. Bra defensivt, huvudspel, fysisk, verbal både på och utanför plan på ett bra sätt. Duktig på att göra andra spelare bättre, och har också utvecklat sitt eget spel. Känns som en viktig pjäs i ett bygge där vi vill ha kontinuitet, spelare som utvecklas och som vill vara här, summerade han.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Melker Heier, Dennis Olofsson, Oscar Peterson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, William Kvist.

Förutom skadade Amr Kaddoura och Robin Hofsö är alltså Luka Petrovic och Emil Jönsson utanför matchtruppen. Tanken är att de båda ska spela med IFK Malmö under lördagen. Sedan en dryg månad tillbaka har Luka ingått i en lånedeal med IFK Malmö, som innebär att han fortsatt är BoIS spelare, men kan spela för båda klubbarna. Nu kommer alltså samma förutsättningar även gälla för Emil Jönsson.

INTERVJU MED VIKTOR WIHLSTRAND

Undertecknad fick en pratstund med Viktor Wihlstrand efter fredagens träning. Den sympatiska mittbacken berättade bland annat om glädjen över att vara kvar i BoIS till åtminstone 2022.

Vad motiverade dig till att förlänga kontraktet?

-Det har egentligen inte varit nån större tvekan från min sida. Jag blev glad när jag hörde klubben ville fortsätta satsa på mig. Sen tog det inte jättelångt innan vi kom överens. Jag har känt ganska länge att jag vill fortsätta här, jag känner stolthet varje gång jag tar på mig den randiga tröjan, och kan knappt vänta på att spela framför supportrarna igen. Stort att spela i den här klubben, framför allt med tanke på hur mycket den betyder för folket i och runtomkring Landskrona. Det känns som ett privilegium att få vara del av det.

Du har varit här i ett och ett halvt år, du känner att du blivit BoISare, så att säga?

-Absolut. Känner mig verkligen som en BoISare. Jag känner att jag har kommit in i klubben och staden på ett bra sätt och det känns som att jag hör hemma här.

Vad har du utvecklat i ditt spel sen du kom hit?

-Jag har väl egentligen blivit bättre på allting, och känner att jag hela tiden utvecklas som fotbollsspelare. Framför allt spelet med boll, att kunna ta fram boll och hitta olika uppspelsvägar. Jag har blivit en naturlig punkt i vårt offensiva spel, får ha mycket boll och vara kreativ med boll. Det defensiva har känts stabilt och det har det gjort egentligen hela tiden tycker jag.

Jag snackade med Billy för en stund sedan, han nämnde att du på, men även utanför plan har en viktig roll, inte minst kring det verbala. Känner du att det är en naturlig roll för dig?

-Ja men det tycker jag. Det faller sig naturligt för mig. Det bara blir så när jag går ut på planen, att jag pratar och försöker hålla igång tugget. Det känns som det behövs några såna spelare på plan, och jag tar gärna en sån roll. Så det är bara roligt att få vara en av de så kallade ledarna.

Vad gör du när du inte spelar fotboll?

-Jag jobbar som affärsjurist på en advokatbyrå i Helsingborg. Så det blir mycket kring det, att försöka kombinera de här två jobben så gott det går. Det blir mycket där. Även umgås med vänner, flickvän och familjen. Bastubad är också något jag gillar och lägger en del tid på. Sedan mycket träning utanför också. Egenträning, styrketräning – sånt tycker jag är kul.

Det är inte alla som tycker styrketräning är jättekul.

-Det är skönt att tycka styrketräning är kul. Sen får det inte bli för mycket heller, då kan man bli för tung. Jag känner att jag ligger på en lagom vikt just nu, det ska inte bli mycket mer, ler ”Wilas” innan han går in i omklädningsrummet för dusch och ”tugg” i omklädningsrummet.


  • Publikrekord! Till matchen Assyriska IK försöker vi slå förra årets publiksiffra mot dem. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • Klicka HÄR för att se veckans BoIS-TV med Philip Mårtensson.
  • BoIS och Assyriska möttes för första gången 2019. Lördagens match blir den tredje genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Assyriska IK genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • BoIS – Assyriska IK, matchstart lördag 15:00 på Landskrona IP. Matchen spelas utan publik enligt Ettanfotbolls rådande rekommendation.
Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson