BoIS kan räkna med en tuff match i Göteborg mot hemmastarka Qviding på lördagen. -Förhoppningsvis kan vi skapa lite mer framåt om vi nu får samma spelövertag som när vi mötte dem förra gången, säger Billy bland annat inför matchen.

Matchen mellan BoIS och Qviding i juli slutade 1-0 till BoIS efter mål i slutet. Något liknande utspelade sig i BoIS förra match, den mot Trollhättan där BoIS vann efter Filip Olssons mål i slutminuterna.

-Det kommer bli en tuff match. Niklas avgjorde för oss förra gången och vi är inställda på att behöva lägga ner samma hårda arbete nu och komma ut bra i matchen. Förhoppningsvis kan vi skapa lite mer framåt, om vi skulle få samma spelövertag som när vi mötte dem senast, och som vi hade i första halvlek mot Trollhättan senast, sa Billy bland annat i veckans BoIS-TV. Se intervjun med Billy i spelaren nedan:

Som Billy nämnde i intervjun skulle man kunna beskriva Qviding som två olika lag, beroende om man spelar hemma eller borta. Utanför hemmaarenan har man tagit ynka en poäng. Hemma på Valhalla IP har man tagit 15 poäng, bara de fyra första lagen i tabellen har tagit fler hemmapoäng. BoIS har däremot en fin statistikrad mot Qviding – segrar i de tre senaste matcherna lagen emellan.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Dennis Olofsson, Oscar Peterson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, William Kvist.

  • Publikrekord! Till matchen mot Qviding försöker vi slå förra årets publiksnitt. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och Qviding FIF möttes för första gången 2003. Söndagens match blir den artonde genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Qviding genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • Qviding FIF – BoIS, matchstart lördag 13:30 på Valhalla IP. Matchen spelas inför begränsat antal åskådare. Se Qvidings hemsida HÄR, för mer info.
Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson
  • Melker Bengtsson (video)